Notkialaisten energiatasot kattoon kuntokampanjalla

Notkian tavoite on olla paras työpaikka! Paljon luvattu, mutta sen eteen teemme myös paljon töitä. Yksi konkreettinen esimerkki on liikunnan tukeminen liikuntaseteleillä, mutta myös mahdollistamalla tunti liikuntaa joka viikko työajalla. Eli kun kalenterissa on tauko palavereista, voi laittaa lenkkarit jalkaan ja lähteä koiralenkille tai pistää kahvakuulan heilumaan.

Haluamme ennaltaehkäistä loppuun palamista, niin henkisellä kuin fyysiselläkin puolella, ja tukea kokonaisvaltaista hyvinvointia ja terveellistä elämää.

– Yrityksenä haluamme tukea liikkumista, koska näemme liikunnan yhtenä oleellisena osana jaksamisessa sekä yksityis- että työelämässä. Haluamme ennaltaehkäistä loppuun palamista, niin henkisellä kuin fyysiselläkin puolella, ja tukea kokonaisvaltaista hyvinvointia ja terveellistä elämää, kertoo Notkian toimitusjohtaja Tiina.

Työpäivät IT-projektipäällikkönä ovat usein kiireisiä ja aivoja kuormittavia, joten liikunta on hyvää vastapainoa työlle.  Notkialaisten joukosta löytyy kovalla sykkeellä voimailijoita, koirien kanssa metsässä samoilijoita ja lempeän joogan harrastajia, ja jokainen näistä lajeista tukeekin töissä jaksamista sekä hyvinvointia. Innostus ja kiinnostus urheilua kohtaan on näkynyt vuosien saatossa myös erilaisissa tykypäivän ohjelmissa sekä penkkiurheilun veikkauksissa.

Notkian kuntokampanja jo yli puolen välin

Arvojemme mukaisesti kokeilemme rohkeasti uusia ideoita. Tällä kertaa meneillään on jo toistamiseen kolmen kuukauden kuntokampanja, joka alkoi helmikuun alussa muistuttelemaan liikunnan ilosta ja hyödyistä.

Tavoitteena kampanjalle oli saada kaikki liikkumaan, joka viikko vähintään kolme kertaa 30 minuuttia hengästyen. Miksi juuri tuollainen liikuntamäärä? Koska kyseisellä määrällä pitäisi peruskunnon jo hieman noustakin, lähtötasosta riippuen.

Kampanja on kannustanut miettimään omia liikuntatapoja ja -määriä, tuleeko viikossa tarpeeksi aerobista liikettä entä lihaskuntoa ja venyttelyä? Kampanja on myös parantanut yhteisöllisyyttä, kun olemme vertailleet liikuntamääriä ja muistutelleet toisiamme liikunnasta.

Liikuntalajeja salsasta jääkiekkoon

Kampanja on saanut aikaan sen, että allekirjoittanut on välillä saattanut tehdä vielä vähän pidemmän koiralenkin, jotta puolen tunnin tavoite varmasti täyttyy. Vanhempana projektipäällikkönä työskentelevä Juuso myötäilee, että liikunta on lisääntynyt hieman.

– Kovin suuresta muutoksesta ei ole kyse, mutta joinain päivinä on tullut tehtyä hieman pidempi lenkki koiran kanssa tai lähdettyä vielä toisen kerran liikkumaan kampanjan motivoimana, Juuso kertoo.

On kävelty, pelattu jääkiekkoa, tehty lumitöitä, ratsastettu, salsattu, heiluteltu kahvakuulaa ja hulavannetta, tehty metsätöitä, hiihdetty ja lasketeltu sekä joogattu!

Lajin, jolla liikkuu, on jokainen saanut valita itse, ja näissä onkin ollut ilahduttavan paljon erilaisia liikuntamuotoja! On kävelty, pelattu jääkiekkoa, tehty lumitöitä, ratsastettu, salsattu, heiluteltu kahvakuulaa ja hulavannetta, tehty metsätöitä, hiihdetty ja lasketeltu sekä joogattu!

– Kampanjan myötä olen miettinyt erilaisia konsteja, jolla saada vaihtelua liikkumiseen. Kotiin on ilmestynyt uusia kuntoilujuttuja, kuten hulahulavanne, kuminauhoja, kahvakuula ja hyppynaru, Notkian myynnistä ja markkinoinnista vastaava Johanna listaa.

Annika Hovila

Kampanja on pistänyt liikettä niveliin

Kuntokampanjaan lähti tänäkin vuonna mukaan suurin osa notkialaisista. Tähän mennessä liikuntakertoja on kertynyt yhteensä jo lähes kahdeksansataa kahden ja puolen kuukauden aikana! On ollut ilo huomata, että esimerkiksi lumitöitä on tehty innolla merkintöjen kiiluessa silmissä. Entisestä pakkopullasta onkin tullut kampanjan myötä oiva keino saada lisää aktiivisuutta päivään.

Tähän mennessä liikuntakertoja on kertynyt yhteensä jo lähes kahdeksansataa kahden ja puolen kuukauden aikana!

Juuson havaintojen mukaan säännöllinen liikunta auttaa jaksamaan ja palautumaan työstä. Liikunnan vuoksi kroppa toimii paremmin ja esimerkiksi unen laatu paranee fyysisen aktiivisuuden myötä. Liikunta vähentää toimistotyön aiheuttamia lihasvaivoja.

Johanna toteaa, ettei usko liikuntamäärien varsinaisesti lisääntyneen, mutta yhteinen leikkimielinen kisailu kannustaa pitämään omista liikuntarutiineista entistä tiukemmin kiinni. Hän tykkää muutenkin seurata omia liikuntamääriään ja muuta siihen liittyvää dataa, joten pelillistäminen on ollut hänestä kiva idea!

Jos haluat mukaan Notkian porukkaan, niin kurkkaapa meidän urasivumme.

 

Muita notkialaisista kertovia juttuja löydät esimerkiksi täältä:

> Etätyömökki toi loman tuntua työviikon keskelle

> Notkialla kannustetaan sertifioitumaan projektipäälliköksi

> Notkia IT on perheystävällinen työpaikka

Annika Hovila

Annika Hovila

HR-päällikkö

Blogista poimittua:

Esittelyssä Juha Siukonen – Järjestelmällisyys ja säännönmukaisuus auttavat pitämään langat käsissä!

Juha on projekteissa tavoitehakuinen ja osaa vaatia sekä projektitiimiltä tuloksia että johdolta tavoitelinjaukset ja pääsääntöisesti hommat ovatkin edenneet aikuisten kesken puhumalla kokonaan ilman piiskaamista. Sen lisäksi, että projektipäällikkö katsoo, että asiat etenevät, on yksi tärkeä rooli Juhan mukaan myös tiimin suojaaminen projektiin kuulumattomilta muutoksilta eli työrauhan turvaaminen.

Projektipäällikkötyön ostaminen palveluna

Yksi tapa saada projektit kunnialla maaliin, on hankkia ulkopuolinen projektipäällikkö johtamaan niitä. Siksi olemme pohtineet puolestasi, mitä hyötyjä voi odottaa saavansa oman yrityksen ulkopuolelta ostetulta projektipäälliköltä.

Työn merkityksellisyys ja vaikuttavuus

Työ voi olla merkityksellistä, vaikka siihen ei suhtautuisi intohimoisesti. Riittää, että työhön sisältyy pieniä merkityksellisiä hetkiä ja suhtautuu siihen positiivisella asenteella. Merkityksellistä työtä ei voi määritellä yksiselitteisesti, koska jokainen kokee sen eri tavalla.

Notkian Kulttuurikirjanen

”Kulttuuri ei synny itsestään vaan sitä tulee johtaa” on joku viisas joskus sanonut ja siitä se ajatus sitten lähti, nimittäin Notkian ihka oman Kulttuurikirjasen kirjoittamiseen.

Halusimme koota kirjaseen ajatuksia siitä mitä asioita meillä arvostetaan, millainen kulttuurimme on ja minkälaiset työntekijät meillä yleensä viihtyvät.

Me ollaan niitä ammattilaisia.

Meidän Notkia IT

  • Projektipäälliköt
  • Tekniset asiantuntijat
  • Suunnittelu ja konsultointi