Notkialaisten energiatasot kattoon kuntokampanjalla

Notkian tavoite on olla paras työpaikka! Paljon luvattu, mutta sen eteen teemme myös paljon töitä. Yksi konkreettinen esimerkki on liikunnan tukeminen liikuntaseteleillä, mutta myös mahdollistamalla tunti liikuntaa joka viikko työajalla. Eli kun kalenterissa on tauko palavereista, voi laittaa lenkkarit jalkaan ja lähteä koiralenkille tai pistää kahvakuulan heilumaan.

– Yrityksenä haluamme tukea liikkumista, koska näemme liikunnan yhtenä oleellisena osana jaksamisessa sekä yksityis- että työelämässä. Haluamme ennaltaehkäistä loppuun palamista, niin henkisellä kuin fyysiselläkin puolella, ja tätäkin kautta tukea kokonaisvaltaista hyvinvointia ja terveellistä elämää, kertoo Notkian toimitusjohtaja Tiina.

 

Vastapainoa koneella istumiselle

Työpäivät IT-projektipäällikkönä ovat usein kiireisiä ja aivoja kuormittavia, joten vastapainoksi on hyvä liikkua. Notkialaisten joukosta löytyy kovalla sykkeellä voimailijoita, koirien kanssa metsässä samoilijoita ja lempeän joogan harrastajia, ja jokainen näistä lajeista tukeekin töissä jaksamista sekä hyvinvointia. Innostus ja kiinnostus urheilua kohtaan on näkynyt vuosien saatossa myös erilaisissa tyky-päivän ohjelmissa sekä penkkiurheilun veikkauksissa.

 

Notkian kuntokampanja jo yli puolen välin!

Notkian yksi arvoista on inhimillisyys ja kokeilun halu, ja sen myötä kokeilemmekin rohkeasti uusia ideoita. Tällä kertaa kokeilussa on kolmen kuukauden kuntokampanja, joka alkoi helmikuun alussa muistuttelemaan liikunnan ilosta ja hyödyistä. Tavoitteena kampanjalle oli saada kaikki liikkumaan, joka viikko vähintään kolme kertaa 30 minuuttia hengästyen. Miksi juuri tuollainen liikuntamäärä? Koska kyseisellä määrällä pitäisi peruskunnon jo hieman noustakin, lähtötasosta riippuen. Kampanja on kannustanut miettimään omia liikuntatapoja ja -määriä, tuleeko viikossa tarpeeksi aerobista liikettä entä lihaskuntoa ja venyttelyä? Kampanja on myös parantanut yhteisöllisyyttä, kun olemme vertailleet liikuntamääriä ja muistutelleet toisiamme liikunnasta.

 

Pidempiä koiralenkkejä

Kampanja on saanut aikaan sen, että allekirjoittanut on välillä saattanut tehdä vielä vähän pidemmän koiralenkin, jotta puolen tunnin tavoite varmasti täyttyy. Vanhempana projektipäällikkönä työskentelevä Juuso myötäilee, että liikunta on lisääntynyt hieman.

– Kovin suuresta muutoksesta ei ole kyse, mutta joinain päivinä on tullut tehtyä hieman pidempi lenkki koiran kanssa tai lähdettyä vielä toisen kerran liikkumaan kampanjan motivoimana, Juuso kertoo.

 

 

Liikuntalajeja salsasta jääkiekkoon

Lajin, jolla liikkuu, on jokainen saanut valita itse ja näissä onkin ollut ilahduttavan paljon erilaisia liikuntamuotoja! On kävelty, pelattu jääkiekkoa, tehty lumitöitä, ratsastettu, salsattu, heiluteltu kahvakuulaa ja hulavannetta, tehty metsätöitä, hiihdetty ja lasketeltu sekä joogattu!

– Kampanja ja ylipäänsä tämä poikkeusaika on pakottanut miettimään erilaisia konsteja, jolla saada vaihtelua liikkumiseen. Kotiin on ilmestynyt uusia kuntoilujuttuja, kuten hulahulavanne, kuminauhoja, kahvakuula ja hyppynaru, Notkian myynnistä ja markkinoinnista vastaava Johanna listaa.

 

Oma kuntosali motivoi

Sisäliikuntapaikkojen ollessa kiinni, ainakin ajoittain, on liikunta suuntautunut ulkoharrastusten pariin ja myös kotona liikkumiseen. Onneksi näitä olohuoneessa tapahtuvia liikuntamuotoja on nyt tupsahdellut paljon erilaisia ja vaihtoehtoja mistä valita on löytynyt, rauhallista joogaa rakastaville, vauhdikkaista tanssitunneista pitäville sekä voimaa harjoittaville.

– Korona on lisännyt liikuntaa, kun autotalliin tuli rakennettua kuntosali, jossa tulee käytyä säännöllisesti, vanhempi projektipäällikkö Mika toteaa.

Hän myös vannoo liikunnan kannustajana 40 kiloisen personal trainerin nimeen, joka pakottaa liikkumaan aamuisin, päivisin ja iltaisin (toim. huom. koira).

 

Kampanja on pistänyt liikettä niveliin!

Kuntokampanjaan ilmoittautui mukaan suurin osa notkialaisista ja tähän mennessä liikuntakertoja on kertynyt yhteensä jo lähes neljäsataaviisikymmentä! On ollut ilo huomata, että esimerkiksi lumitöitä on tehty innolla merkintöjen kiiluessa silmissä. Entisestä pakkopullasta onkin tullut kampanjan myötä oiva keino saada lisää aktiivisuutta päivään!

Juuson havaintojen mukaan säännöllinen liikunta auttaa jaksamaan ja palautumaan työstä. Liikunnan vuoksi kroppa toimii paremmin ja esimerkiksi unen laatu paranee fyysisen aktiivisuuden myötä. Liikunta vähentää toimistotyön aiheuttamia lihasvaivoja.

 

 Rutiinit auttavat pitämään liikunnasta kiinni

Kaikilla liikuntamäärät eivät ole lisääntyneet, kun niihin on ollut jo aiemmin luotuna rutiini. Johanna toteaa, että ei usko, että omalla kohdalla liikuntamäärät olisi varsinaisesti lisääntyneet, mutta ainahan yhteinen leikkimielinen kisailu kannustaa pitämään omista liikuntarutiineista kiinni. Hän tykkää muutenkin seurata omia liikuntamääriään ja muuta siihen liittyvää dataa, joten pelillistäminen on ollut hänestä kiva idea!

 

Mitä hyötyjä säännöllisestä liikunnasta on huomattu olevan? Vai onko niitä?

Johannan mukaan ajatus kulkee paremmin, uni maistuu ja muutenkin fiilis on raikkaampi, kun muistaa liikkua ja samaa ajatusrataa jatkaa Mika.

– Hyvä yleiskunto pitää mielen virkeänä ja lääkärin loitolla!

 

Jos haluat mukaan Notkian porukkaan, niin kurkkaapa meidän urasivumme.

 

Muita notkialaisista kertovia juttuja löydät esimerkiksi täältä:

> Notkialla kannustetaan sertifioitumaan projektipäälliköksi

> Notkia IT on perheystävällinen työpaikka

Annika Hovila

Annika Hovila

HR-päällikkö

Blogista poimittua:

Projektityö on vaihtelevaa ja opettavaista

Oksaharjun Jounin eli Joudan tarina Notkialla alkaa oikeastaan täytekakusta. Sellaisesta oikein kermaisesta ja juhlavasta kekkereiden kruunusta, joita Joudan puoliso mielellään leipoo myös tutuille tarvittaessa.

Kymmenen syytä, miksi haluan olla projektipäällikkö

Mikä projektipäällikön työssä viehättää? Aloitin kesäkuun alussa Syväjohtamisen valmennuksen kehittyäkseni paremmaksi projektipäälliköksi. Valmennuksen myötä aloin pohtimaan, miten ja miksi olen päätynyt projektipäällikön tehtäviin.

Me ollaan niitä ammattilaisia.

Meidän Notkia IT

  • Projektipäälliköt
  • Tekniset asiantuntijat
  • Suunnittelu ja konsultointi
[Sassy_Social_Share type="floating" top="200"]