Yritystarina

Notkian tarina on saanut alkunsa palosta muuttaa takaisin kotiseudulle.

Notkia IT:n juuret ovat Pohjanmaalla

Ajatus Notkia IT:n perustamisesta sai alkunsa, kun Viljanmaan Sampo halusi palata Helsingissä vietettyjen työvuosien jälkeen takaisin Pohjanmaalle kotiseudulleen Isoonkyröön. Yrittäjyys oli kulkenut suvussa ja sille samalle tielle Sampokin halusi. Koska ensin oli rakennettava lakeuksille talo, idea yrittäjyydestä jäi hetkeksi sivuun. Hän meni aluksi palkkatöihin Vaconille ja sai Rintaluoman Jarkon esimiehekseen.

Yhteistyö Sampon ja Jarkon välillä sujui hienosti. He huomasivat, että ajatukset yrittäjyydestäkin kohtasivat. Lopulta yhdellä lounastunnilla suunnittelu eteni yrityksen perustamispapereiden allekirjoitukseen. Silloin oli kesä vuonna 2010.

Parissa vuodessa toiminta alkoi vakiintua

Yritysideana oli auttaa asiakkaita ITSM-asioissa. Molemmilla oli Efecte-palvelunhallintajärjestelmän osaamista ja monipuolista kokemusta yritysten tietohallinnon toiminnoista. Tällä kokonaisuudella he ajattelivat pystyvänsä tuomaan näkemystä siihen, miten asiakkaiden kannattaisi soveltaa palvelunhallintajärjestelmää toiminnassaan ja kasvattaa tietohallinnon arvoa yrityksissä. Idea oli hyvä, koska näitä töitä Notkialla on tehty alusta ja tehdään edelleen.

Asenteena oli, että asiakasta autetaan.

Toki matkanvarrelle on mahtunut myös muunlaista tekemistä. Ihan ensimmäinen asiakastoimeksianto oli yrityksen tietohallinnon yleistoimintoihin liittyvää konsultointityötä, esimerkiksi AD:n siivoamista. Koska tällaista osaamista löytyi, niin sitäkin tehtiin. Asenteena oli, että asiakasta autetaan.

Pikkuhiljaa tekijäjoukko alkoi kasvaa. Reilun vuoden päästä yrityksen perustamisesta Skogbergin Sami liittyi yrittäjänä mukaan joukkoon vahvistamaan ITSM-osaamista. Ja melko pian tiimi kasvoi myös ensimmäisellä palkatulla työntekijällä. Parissa vuodessa toiminta vakiintui siten, että perustajat pystyivät luottamaan kassan riittävän palkkojen maksuun. ITSM:n lisäksi Notkian työt alkoivat suuntautua tietohallinnon ja tietoverkkojen kehittämis- ja konsultointitehtäviin sekä ulkoisena projektipäällikkönä toimimiseen.

Yli vuosikymmenen mittaisia asiakassuhteita

Alkuvuosina Notkian kasvu tapahtui verkostojen avulla. Hyvin hoidetut työt poikivat uusia tilauksia, kun sana kiiri verkostoissa. Monet toimeksiannot ovat syntyneet asiakkaan yhteydenotosta, ja yhteistyö on voinut jatkua jo yli vuosikymmenen. Pitkät asiakassuhteet ovat Notkialle ylpeyden aihe nykyisinkin.

Otamme projektit haltuun ja sitoudumme työhömme.

Edelleen Notkian yrittäjät haluavat, että Notkia IT jää asiakkaalle mieleen hyvin tehdyn työn ansiosta. Se on syvällä Notkian DNA:ssa, ja se on myös asiakaslupauksemme: Johdamme projektit maaliin! Otamme projektit haltuun ja sitoudumme työhömme. Parhaassa tapauksessa asiakas kokee, että Notkian tarjoama apu on vapauttanut aikaa muulle tekemiselle.

Alusta lähtien etätyötä

Silloin, kun Sampo mietti kotiseudulle paluuta, oman yrityksen perustaminen vaikutti ainoalta ratkaisulta. Etätyökulttuuria ei siihen aikaan vielä ollut laajasti käytössä, joten omien töiden tekeminen Isostakyröstä käsin ei olisi välttämättä onnistunut millään muulla järjestelyllä.

Sijainti koituu harvoin työntekemisen esteeksi.

Nykyisin etätyöt ovat arkipäivää monelle, mutta Notkialla ne ovat olleet sitä alusta lähtien. Sen myötä Notkian kulttuuri on muotoutunut vapaaksi, jossa työntekijään luotetaan. Sijainti koituu harvoin työntekemisen esteeksi. Tätä kulttuuria haluamme vaalia jatkossakin.

Haluaisitko tulla meille hommiin?

Etsitkö uusia työkavereita ja kotia urallesi? Kerro meille, mitä etsit, ja meidän tiimissä saattaa olla paikka juuri Sinulle.

> Tutustu urasivuihimme

Jarkko Rintaluoma ja Sami Skogberg

Tarinoita notkialaisista – Jarkko Rintaluoma

Sote-projektijohtaja Jarkko Rintaluoma on toinen Notkia IT:n perustajista. Lue, millaisista hommista Jarkon päivät koostuvat.

> Tutustu Jarkon tarinaan

Notkian työntekijät taukojumppaavat kuminauhoilla.

Millaisia asioita meillä arvostetaan?

Arvot näkyvät toiminnassamme joka päivä ja usein pohdimme tapaa toimia arvojemme kautta.

Meiltä
IT-asiantuntijapalveluita