Sampo Viljanmaa

Hallintohemmo, sekatyömies, taustajamppa ja paperinpyörittäjä. Näillä termeillä yleensä kerron mitä teen. Kaikki tekemätön työ kuuluu tontilleni ja siinä ohessa hoidan laskutukset ja yrityksen taloushallinnon.

IT-alalta työkokemusta on kertynyt monelta vuosikymmeneltä ja palkkakuitissa on vaihdellut toisena osapuolena Sonera, Suomen Posti, Efecte, Vacon ja joitain muitakin. Erilaisia nimikkeitäkin ja tehtäviä matkan varrelle mahtuu esim. release manager, critical incident manager, ratkaisuarkkitehti, palvelupäällikkö ja vaikka mitä. 

Ajatus yrityksen perustamisesta oli viettänyt jo parikin syntymäpäivää, mutta lopulta vuonna 2010 aika ja olosuhteet olivat oikeat. Juuri valmistunut omakotitalo lainoineen ja perheenlisäystä tulossa, mikäpä sen parempi hetki heittäytyä vakaalta kuukausipalkalta tyhjän päälle. Jarkko lähti Vaconilta hullutukseen mukaan, ja hänen kontaktiverkostonsa avulla avautuikin aloittaville yrittäjille ovet moneen paikkaan. Ensimmäiset kuusi vuotta luotsasin yritystä toimitusjohtajan roolissa, ja samalla tein ITSM-konsultin ja projektipäällikön hommia.

2016 yritys oli kasvanut siihen pisteeseen, että aloin pohtimaan riittääkö enää se, että mennään virran mukana sinne minne se vie, vai pitäisikö tätä ihan oikeasti ohjata oikeaan suuntaan. Tähän asti kasvu ja myynti oli tapahtunut kuin itsestään, mutta oliko se toimarin ansiota vai hänestä huolimatta jääkööt vastaamatta. Joka tapauksessa oli aika tehdä oman yrittäjäurani fiksuin päätös ja nimittää toimariksi Tiina, joka oli aiemmin tullut taloon projariksi. 

Kaikki arki-illat ja viikonloput vietän salibandy- ja futiskentän laidalla junioreiden valmentajan roolissa. Muuten vapaa-aika kuluu pienoismallien, kirjojen tai pelien ääressä.› lisää teksti

› Blogin kirjoitus otsikko tähän

› Blogin kirjoitus otsikko tähän

Meidän Notkia IT

  • Projektipäälliköt
  • Tekniset asiantuntijat
  • Suunnittelu ja konsultointi