Notkia IT on perheystävällinen työpaikka

Vaikka työpäivä haukkaakin ison osan jokaisesta arkipäivästä, Notkialla saa myös perhe näkyä ja kuulua.

Meillä ollaan työroolin lisäksi myös äitiä, isiä, puolisoita ja lapsia. Jotta työt sujuvat ja asiakkaat kiittävät, arjen monet osa-alueet täytyy sulautua hyvin yhteen. Silloin myös työntekijät voivat parhaiten. Siksi me haluamme olla perheystävällinen työpaikka.

Arjesta puhutaan ääneen

Notkialla perheystävällisyys ei ole vain sanahelinää, vaan se näkyy monin tavoin eri toimissa. Työasioiden lisäksi perhearjesta ja lasten touhuista jutellaan sujuvasti esimerkiksi Slackissa. Siellä on kerrottu lasten kiekkomenestyksestä ja sporttileireistä. Välillä on iloittu pojan löytämästä partioharrastuksesta ja tyttären innostuksesta tanssitreeneihin. Siellä on kyselty vinkkejä kesätöistä nuorelle ja toisinaan on kerrottu ikävistäkin tapahtumista, kuten esimerkiksi silloin, kun Sampon poika mursi kätensä.

Nämä juttelut ovat tärkeitä, koska silloin muistamme, että kollegalla on töiden lisäksi myös muita tärkeitä vastuita hartioillaan. Työkaverin kalenteria tai mieltä saattavat täyttää lasten kuljetukset harrastuksiin, huoli ekaluokkalaisen koulutien turvaamisesta tai sairaan lapsen hoitojärjestelyt.

Toisaalta eri ikäisten työntekijöiden elämänvaiheissa on toisistaan kovin erilaisia tarpeita. Kun yksi järjestää arkea lasten kanssa sujuvaksi, toinen saattaa miettiä, miten olla ikääntyvien vanhempien tukena enemmän. Kolmas taas pohtii, miten pystyisi yhdistämään työt ja opinnot. Sen vuoksi Tiina-toimari usein kannustaakin henkilöstöä kertomaan ehdotuksia ja toiveita, miten kehittää käytäntöjä entistä perheystävällisemmiksi ja joustavammiksi.

Mitä perheystävällisyys oikeastaan on?

Väestöliiton mukaan perheystävällisyys tarkoittaa sitä, että työpaikalla otetaan huomioon erilaiset elämäntilanteet. Lisäksi pitäisi olla laadittuna yhteiset pelisäännöt perheystävälliselle työpaikalle. Yhteiset pelisäännöt varmistavat, että jokaista työntekijää kohdellaan oikeudenmukaisesti ja tasapuolisesti. Notkian yhteiset pelisäännöt löytyvät intrasta.

Perheystävällisyys ei kuitenkaan ole pelkästään rahallisia etuja vaan se on myös käytäntöjä, välillä pieniäkin tekoja ja asenteita. Se on sitä, miten suhtaudutaan, kun joku ilmoittaa joutuvansa lähtemään tänään hieman aiemmin, koska päiväkodissa on kehityskeskustelu.

Meidän tapamme olla perheystävällinen

No miten Notkialla sitten toteutetaan perheystävällistä työarkea? Sen voisi oikeastaan kiteyttää näihin seuraavaan kolmeen kohtaan.

1) Etätyömahdollisuus ja joustava työaika

Mahdollisuus työskennellä etänä ja joustava työaika, myös osa-aikaisuus tarvittaessa, ovat varmasti tehokkaimpia keinoja huomioida erilaiset elämäntilanteet. Meillä tehdään paljon etätöitä. Tehtiin siis jo ennen kuin korona-tilanne pääsi valloilleen. Toki töitä tehdään myös asiakkailla, ja tapaamme notkialaisten kesken myös kasvotusten, mutta emme määrää ketään työskentelemään mihinkään tiettyyn sijaintiin.

2) Joustoa ja tukea lapsiarkeen

Syksystä 2019 lähtien olemme alkaneet tarjota koulunaloitusvapaata kaikille esikoululaisten ja ekaluokkalaisten vanhemmille. Tällä tavalla haluamme tukea perheitä koulun aloituksen järjestämisen kanssa. Lisäksi me tarjoamme tukea lastenhoitoon esimerkiksi lapsen sairastuessa. Perheelliselle on myös melkoinen etu se, että voi käyttää työaikaa tunnin viikossa liikuntaan.

3) Perhemyönteinen ilmapiiri ja mahdollisuus vaikuttaa

Meillä saa puhua ja ehdottaa, kun uusia tilanteita ja tarpeita tulee vastaan. Ideoita ja kehitysajatuksia kysellään ja kuunnellaan aktiivisesti. Erilaisia kokeiluja voidaan tehdä tarvittaessa. Tilanteet elävät ja muuttuvat, joten kaikkea ei pysty suunnittelemaan etukäteen työelämässä eikä kotiarjessakaan.

Tähän kirjoitukseen meidät inspiroi Mothers in Business -verkosto. Heidän some-kampanjansa kerää vinkkejä perheystävällisistä teoista. Näitä löytää somesta tagilla #perheystävällisiätekoja.

Johanna Kivimäki

Johanna Kivimäki

myynti ja markkinointi

Blogista poimittua:

Notkian projektipäälliköt ovat mukana sote-alan digitalisaatiossa

Notkian projektipäälliköt ovat olleet jo vuosia mukana kehittämässä digitalisaatiota sote-alalle. Sote-alan digitalisaatio on toimintatapojen uudistamista, sisäisten prosessien digitalisointia ja palveluiden sähköistämistä. Se tarkoittaa myös parempaa tietoa ja parempia valintoja, eli sillä mahdollistetaan tiedolla johtamista.

Tarkastuslista projektipäällikkötyön ostamiseen

Keräsimme sinulle stepit, joiden avulla varmistat, että projektipäällikkötyön ostaminen hoituu nopeasti, ja saat projektisi alkuun lennokkaasti. Parhaimmassa tapauksessa prosessi hoituu uuden toimittajan kanssa jopa viikossa ja tutun toimittajan kanssa jopa muutamassa päivässä.

Projektiviestintä kiinnosti seminaariyleisöä

Notkialaiset seminaarissa: Projektipäivät 2019. Kello soitti jo ennen aamuviittä ja maisema oli tumman harmaa. Lämpötila oli nollan tuntumassa. Lokakuun loppu näytti ihan lokakuun lopulta.

Me ollaan niitä
ammattilaisia.

Meidän Notkia IT

  • Projektipäälliköt
  • Tekniset asiantuntijat
  • Suunnittelu ja konsultointi