”Notkialla eletään vapaasti työelämää ja perhe-elämää.”

Jessen Notkia-ura käynnistyi projektin viestintätehtävissä

Jesse Niemen tarina notkialaiseksi alkaa ABB:n toimistorakennuksen rappukäytävästä. Hänen määräaikainen työsuhteensa ABB:n projektissa oli tulossa päätökseen, ja hän mietti, mitä tekisi seuraavaksi. Hakisiko opiskelemaan, vaikka oli juuri valmistunut hallintotieteiden maisteriksi vai tärppäisikö joku työpaikkahaku.

Rappusissa harppoi vastaan projektipäällikkö, johon hän oli etäisesti tutustunut kahvihuoneessa. Päälliköllä oli selvästi jokin ongelma mielessään, ja hän etsi siihen aktiivisesti ratkaisua. Kohtaaminen johti siihen, että Jesse päätyi uuteen projektiin projektityöntekijäksi tekemään viestintää, ja samalla hän solmi myös työsuhteen Notkia IT:n kanssa.

– Siitä on nyt reilu viisi vuotta, kun aloitin Notkialla. Minulla oli siihen mennessä ollut pari lyhyttä määräaikaista työsuhdetta, mutta nyt sain toistaiseksi voimassa olevan työsopimuksen. Olen koko tämän ajan työskennellyt ABB:n asiakkuudessa, Jesse kertoo.

Projektipäällikön työ on esteiden purkamista

Jesse on hyvä esimerkki siitä, miten IT-alan voi ottaa haltuun monenlaisilla koulutustaustoilla. Monet asiat oppii tekemällä, kun vaan saa mahdollisuuden.

– Ihan alussa oli haastavaa, koska minulla ei ollut IT-kokemusta aikaisemmista töistä eikä opinnoistakaan. Kaikkea voi kuitenkin oppia. Perusasioiden ymmärrys ja kyky niiden soveltamiseen riittää usein pitkälle.

Nyt hän on jo 1,5 vuotta toiminut projektipäällikön tehtävissä. Tällä hetkellä hänen vastuullaan on kolme hyvin erilaista projektia: palvelun pystytys ja tiedonsiirto -projekti, tekninen järjestelmän vaihtoprojekti ja toimittajayhteistyön koordinointi.

  Projektipäällikön tehtävät voivat olla hajanaisia. Välillä saa lähinnä seurata, kun asiat etenevät sovitusti. Joskus täytyy tehdä sitten niitä asioita, mitä muut eivät ehdi tai halua tehdä. Esimerkiksi avata tikettejä tai tehdä testausta. Asiakkaan henkilöstölle IT-projektit eivät läheskään aina ole pääasiallinen työtehtävä, vaan niitä tehdään muiden töiden ohella. Siksi projektipäällikön täytyy parhaansa mukaan helpottaa asioiden etenemistä. Se on esteiden purkamista. 

Eniten turhautumista projektipäällikön työssä aiheuttavat tilanteet, joissa jokin asia pitäisi selvittää, mutta se ensimmäinenkin johtolanka puuttuu. Onnistumisen tunteetkin liittyvät samaan teemaan. Jesse kertoo, että on palkitsevaa, kun saa valmista aikaan.

Notkialla eletään vapaasti työelämää ja perhe-elämää

Kun varsinainen työ tapahtuu asiakkaan eikä Notkian tiimissä, niin luonnollisesti arjessa näkyy enemmän asiakkaan työntekijät. Muut notkialaiset ovat Jessen työpäivässä läsnä yhdessä selainikkunassa, jossa pyörivät Slack-keskustelut. Yhteiset tapahtumatkin auttavat yhteydenpitoa.

Notkialla työskentelystä Jessellä on erityisesti jäänyt mieleen mukavat virkistysillat, sekä etätyömahdollisuudet vaihtuvissa kohteissa. Notkia on vuokrannut loma-asuntoa notkialaisten käyttöön Espanjasta parina vuonna, ja tänä talvena samaa kokeillaan Lapin maisemissa.

– Olemme koko perheen voimin hyödyntäneet Notkian tarjoaman mahdollisuuden lentää Espanjaan etätöihin ja lomailemaan. Kaksi kertaa olemme siellä käyneet. Aamulla olen tehnyt töitä ja iltapäivällä sitten lomaillut. Tänä vuonna aiomme hyödyntää tarjottua Lapin mökkiä ja laskettelumahdollisuutta samaan tapaan.

Notkian mutkattomuus ja inhimillisyys saa Jesseltä kehuja.

– On hienoa, ettei ole turhaa byrokratiaa. Voi vapaasti elää työelämää ja perhe-elämää. Kaikesta pystyy sopimaan ja järjestelemään, eikä ole turhaa kyttäämistä. Ja sitten on vielä nuo hyvät edut.

 

Lisää tarinoita notkialaisista löytyy seuraavasti:

Notkian IT projektinhallinta -palveluista löydät lisätietoja täältä.

Ja jos haluat mukaan Notkian porukkaan, niin kurkkaapa meidän ura-sivumme ja ole yhteydessä!

Tiina Rättö

Tiina Rättö

toimitusjohtaja

Blogista poimittua:

Ulkoiset projektipäälliköt: Myytit ja Totuudet

Usein ulkoisten projektipäälliköiden käyttämisestä yrityksen resursseina on erilaisia ennakkokäsityksiä, ehkä pelkojakin. Tässä artikkelissa tarkastelemme seitsemää yleistä väärinkäsitystä ja paljastamme, miten ulkoiset projektipäälliköt voivat tuoda lisäarvoa organisaatiollenne!

Esittelyssä Anne Talvitie

Projektipäällikkö Anne esittäytyy! Olen tehnyt jo useita vuosikymmeniä töitä projektinhallinnan parissa; liiketoiminta-alueet, projektien laajuudet ja tyypit ovat vuosien aikana toki paljon vaihdelleet, mutta pääasiassa projektini ovat olleet järjestelmien käyttöönottoprojekteja monitoimittajaympäristöissä.

Esittelyssä Marjo Corander

Esittelyssä Notkian vanhempi projektipäällikkö Marjo, joka on rautainen IT-alan ammattilainen usean kymmenen vuoden kokemuksella.

Meidän Notkia IT

  • Projektipäälliköt
  • Tekniset asiantuntijat
  • Suunnittelu ja konsultointi