”Vapaus on isoin arvo, miksi tykkään työskennellä Notkialla.”

Tuija on Notkian ensimmäinen palkattu työntekijä

Kun Tuija Länsisalmi kertoo työstään, puheeseen sekoittuu paljon iloista naurua. Sellainen Tuija on, ilopilleri, joka saa muutkin ympärillään hyvälle tuulelle.

– Notkialla työskentelyssä minua viehättää eniten vapaus. Se on isoin arvo, miksi minä tykkään tehdä tätä työtä. Vapaus tarkoittaa sitä, että voin vaikuttaa, mitä projekteja teen ja milloin niitä teen. Totta kai asiakastyöt täytyy edetä sovitusti, mutta voin silti päättää monista asioista.

Hän oli ehtinyt olla Efectellä ITSM-asiantuntijan hommissa reilun viisi vuotta, kun Sami Skogberg ja Sampo Viljanmaa kysyivät, haluaisiko Tuija liittyä Notkian joukkoon.  Sen myötä Tuijasta tuli Notkian ensimmäinen palkattu työntekijä vuonna 2013. Notkialla Tuija on jatkanut ITSM-haasteiden parissa, joissa hän edelleen tykkää haastaa itseään.

– Olen tekninen ihminen ja tykkään koodaamisesta. Mitä hankalampi ympäristö tai ongelma on kyseessä, sitä palkitsevampaa sen ratkaiseminen on.

Millaista ITSM-asiantuntijan työ on?

ITSM-asiantuntijan työ on monipuolista. Pääasiassa työ on konfiguraatioiden teknistä toteuttamista ja ratkaisujen dokumentointia. Projektista riippuen asiantuntijan työ voi sisältää myös asiakastukea ja kouluttamista.

– Projekti käynnistyy yleensä työpajalla, jossa yhdessä asiakkaan kanssa määrittelen, mitä ratkaisulta toivotaan. Toteutus tehdään sitten sen mukaisesti.

Monipuolisuutta työhön tuovat vaihtuvat asiakkaat ja ratkaisut.

– Yksi mieleen jäänyt toteutus on ollut, kun tein asiakkaalle ratkaisun saunatilojen hallinnoimiseksi. Ehkä se kuvaa hyvin, että Efecteä käytetään tosi monenlaisiin asioihin, Tuija nauraa.

Usein ITSM-asiantuntija toimii projektissa ainoana teknisenä henkilönä. Projektipäällikkö vastaa työn aikataulujen ja budjetin sopimisesta, muilta osin ITSM-asiantuntija hoitaa työn alusta loppuun.

Työskentelytavat ovat muuttuneet paljon

Työ on vuosien varrella muuttunut melkoisesti. Ennen ITSM-asiantuntija vastasi myös teknisen ympäristön valmistelusta eli projektin aluksi asiakkaalle asennettiin tarvittavat tietokannat ja sovellukset. Pilviratkaisut ovat tältä osin helpottaneet työskentelyä.

– Nykyään cloud-ympäristö tulee minulle valmiina ja voin keskittyä konfigurointiin. Pääsen aloittamaan teknisen toteutustyön heti. Tämä on ollut selkeä muutos minun työssäni.

Toinen muutos liittyy tekemisen kulttuuriin ja työskentelytapoihin. Tuija kuvaa, että aiemmin tekninen henkilö oli enemmän taustalla, eikä juurikaan näkynyt asiakkaille. Joku muu saattoi esitellä toteutetut ratkaisut asiakkaille. Nykyisin tilanne on kuitenkin toisenlainen.

– Teknisen henkilön rooli on muuttunut sosiaalisemmaksi. Enää ei piilouduta tietokoneen taakse, vaan päiviin sisältyy asiakkaan kanssa erilaisia läpikäyntejä. Asiantuntijan rooli on monipuolistunut.

Uudet ominaisuudet lisäävät haastetta

Efecte on kehittyvä alusta ja ITSM-asiantuntijan on pidettävä huoli, että osaaminen kehittyy samassa vauhdissa. Nyt viimeisin Tuijan haltuun ottama ominaisuus on uusi Identity and Administration (IGA) – ratkaisu, jolla voidaan automatisoida käyttövaltuuspyyntöjen hallinnointityö.

– Sain juuri yhden IGA-projektin onnistuneesti päätökseen. Siinä automatisoitiin ja helpotettiin julkishallinnon organisaation käyttövaltuuksien hallintaa. Se oli kiinnostava ja haastavakin projekti, koska vastaavia toteutuksia ei ole tehty vielä kovin montaa.

Notkialla on kertynyt paljon yhteisiä hyviä muistoja

Työvuodet Notkialla ovat menneet Tuijan mielestä nopeasti, ja niiden aikana on kertynyt monia kivoja muistoja. Kun työporukka on hajautunut monille eri paikkakunnille, yhdessä vietetyt virkistyspäivät jäävät varmasti mieleen.

– Me olemme vuosien varrella ehtineet tehdä vaikka mitä. On käyty ajamassa rallia ja panssarivaunuajelullakin on käyty. Niin, ja sitten kävimme porukalla Itävallassa, kun Notkia täytti viisi vuotta. Sekin oli tosi kiva reissu, Tuija muistelee iloisesti.

 

Lue lisää Notkian ITSM ja Efecte -palveluista täältä.

Yhteistyökumppanuudestamme Efecten kanssa kerroimme täällä.

Jos haluat mukaan Notkian porukkaan, niin kurkkaapa meidän rekrytointisivumme.

Tiina Rättö

Tiina Rättö

toimitusjohtaja

Blogista poimittua:

Hienot luvut pöytään: 95 % Notkia IT:n työntekijöistä sanoo yrityksen olevan kokonaisuudessaan todella hyvä työpaikka!

Päätimme mittauttaa työhyvinvoinnin ja yrityskulttuurimme tilan Great Place to Work -tutkimuksella. Tulosten mukaan jopa 95% työntekijöistämme on sitä mieltä, että olemme kokonaisuudessaan todella hyvä työpaikka ja lisäksi 100 % kokee, että meillä on vahva yhteishenki ja yhteisöllisyys. Lue, mitkä muut asiat meillä koettiin hyviksi ja mihin asioihin pitää panostaa vielä lisää!

Meidän Notkia IT

  • Projektipäälliköt
  • Tekniset asiantuntijat
  • Suunnittelu ja konsultointi
[Sassy_Social_Share type="floating" top="200"]