Case: Efecte Oy

Notkian ja Efecten yhteistyö on kestänyt jo vuosikymmenen ajan

Yhteistyö, kumppanuus, ekosysteemi ja ketteryys. Sellaiset termit vilahtelevat, kun keskustelemme Teemu Lyytisen kanssa. Hän on työskennellyt Efectellä jo 16 vuotta eri tehtävissä, ja tällä hetkellä hänen vastuullaan ovat erityisesti kumppanuudet. Viime aikoina hänen työpöydällään on ollut Efecten uuden kumppaniohjelman kehittäminen ja uusien kumppanien etsiminen. Notkia löytyi yhteistyökumppaniksi jo yli 10 vuotta sitten.

Oikeastaan voisi sanoa, että koko Notkian tarina on saanut alkunsa Efecte-yhteistyöstä. Ensimmäiset Notkian asiakastyöt ovat olleet Efecte-asiantuntijatöitä. Notkian omistajista Sampo Viljanmaa ja Sami Skogberg ovat työskennelleet Efectellä aikoinaan, kuten myös Tuija Länsisalmi on ahertanut samassa avokonttorissa Efecte-konsulttina. Kun Notkia perustettiin, oli luonnollista jatkaa hyvää yhteistyötä samojen asioiden parissa. Lyytinen on ollut mukana Notkian ja Efecten kumppanuudessa koko vuosikymmenen ajan.

 

Efecte kumppanuus projektitöitä ja jatkuvia palveluita

Lyytinen tiivistää, että käytännössä yhteistyökumppanuus Notkian kanssa tarkoittaa yhteisiä asiakastoimituksia. Hän kertoo, että Notkian osaajiin on jopa niin kova luotto, että heitä käytetään kiiretilanteissa paikkaamaan Efecten asiakastuessa, joka on jo hyvin syvällä Efecten toiminnan ytimessä ja lähellä tuotekehitystä. Lisäksi Notkian asiantuntemusta käytetään käyttöönottoprojekteissa ja erilaisissa pienkehityshankkeissa tuotantokäytön alettua.

Haluamme rakentaa asiantuntevaa kumppaniorganisaatiota palvelemaan asiakkaita.

– Esimerkiksi Sami on tehnyt paljon sopimustenhallinnan ratkaisuja, joten on luonnollista ottaa Sami konsultiksi tällaisiin projekteihin. Tuija puolestaan suoriutuu mistä tahansa Efecte-projektista älyttömän hyvin tehden hyvää laatua. Hänen kanssaan ei tarvitse miettiä, mihin hommaan hän soveltuu, vaan aina onnistuu, Lyytinen kehuu.

Pitkästä kokemuksesta Efecte-asiakkaiden parissa on hyötyä, mutta se ei vielä riitä. Ratkaisuna Efecte kehittyy ja laajenee koko ajan. Kumppanien on huolehdittava, että osaaminen kantaa myös tulevaisuudessa.

–  Haluamme rakentaa asiantuntevaa kumppaniorganisaatiota palvelemaan asiakkaita. Siksi tarjoamme koulutusta, jotta kumppanien osaajat olisivat myös konsulttitasoisia ja osaisivat tehdä kaikkea, mitä alusta mahdollistaa.

 

Liiketoimintaa rakentavaa ja hyvää yhteistyötä

Lyytinen kertoo, että kumppanuuksien avulla halutaan vauhdittaa Efecten kasvua erityisesti Euroopassa. Loppuasiakkaille kumppanuudet tuovat valinnanvaraa ja monia asiakkaita kiinnostaakin, keneltä he voivat ostaa Efecte-palveluita.

– Asiakkailla on monenlaisia tarpeita, joissa kumppaneiden erilaisista substanssiosaamisista on hyötyä. Toivommekin, että kumppanit kehittäisivät toimialoille omia sovelluksia Efecte-alustaa hyödyntäen. Notkiahan on tehnyt testauksen hallintaan oman ratkaisunsa. Vastaavia kumppaniratkaisuja voisi tehdä lisää, Lyytinen kannustaa.

Kuten kumppanuuteen kuuluu, molempien osapuolien pitää kokea saavansa hyötyjä. Tästä yhteistyöstä Efecte saa asiakkailleen lisäarvoa Notkian osaamisesta ja omaan toimintaansa joustavuutta mahdollisuudesta alihankkia työtä tarvittaessa. Yhteistyötä tehdään toisinaan myös uusien asiakkuuksien hankkimisessa. Notkialle Efecte kumppanuus tarkoittaa liiketoimintaa ja mahdollisuutta ylläpitää sekä kehittää Efecte-asiantuntijuutta, jota myöskin myydään suoraan Efecte-asiakkaille. Tulevaisuuden pohdittavana mahdollisuutena Notkialla on myöskin Efecte-alustan jälleenmyyntimahdollisuus. Laaja ekosysteemi auttaa kaikkia osapuolia, kun toimitaan yhdessä Efecten sanan saattajina.

Yhteistyötä Lyytinen kuvailee hyväksi. Vuosien saatossa kertynyt asiantuntemus on kasvattanut luottamuksen huippuunsa.

Asiantuntijuus on niin vahvaa, että voin ehdoitta suositella Notkia IT:tä!

– Luottoni on tosi korkealla. Asiantuntijuus on niin vahvaa, että voin ehdoitta suositella Notkia IT:tä! Toiminta on todellakin notkiaa. Me itsekin haluamme olla eurooppalainen ketterä vaihtoehto asiakkaille ja kumppaneille.

Täältä voit lukea lisää Notkian ITSM ja Efecte -palveluista.

Lisää referenssejä löydät täältä

Pysy kuulolla ja tilaa uutiskirje

Kerromme mielellämme
lisää palvelusta.
Otahan yhteyttä!
Sami Skogberg

Sami Skogberg

vanhempi ITSM-asiantuntija, osakas

Kiinnostuitko?

Meiltä räätälöityjä
IT-asiantuntijapalveluita