”Työt ovat vaativia, mutta porukka on mukavaa ja fiilis rento.”

Petri suunnittelee tietoverkkoja parinkymmenen vuoden kokemuksella

Kun sairaanhoitoon pääsemisellä on kiire, potilastietojen syöttäminen järjestelmiin aloitetaan monesti jo ambulanssissa. Tämä tarkoittaa sitä, että tietoverkon tulee olla saatavilla myös sairaalarakennuksen seinien ulkopuolella.

– Sairaalamaailmassa on monenlaisia tarpeita verkolle. On erilaisia palvelinympäristöjä, toimistoverkkoa ja teknistä verkkoa. Ympäristö on tosi kriittinen, ja lähes kaikki laitteet, pesukoneita myöden, ovat verkossa kiinni, IT-asiantuntija Petri Kauppi kertoo rauhallisesti.

Hänen puheessaan kuuluu yli parinkymmenen vuoden kokemus ja vankka tietoverkkoihin liittyvä asiantuntemus. Sairaalaympäristöissä hän on työskennellyt reilun kolme vuotta. Hän suunnittelee tietoverkkoja sairaalarakennuksiin ja toimipisteisiin.

– Tällä hetkellä ei ole varsinaisesti menossa mitään uutta rakennusprojektia, johon olisimme verkkoa suunnittelemassa. Sen sijaan yksi toimipisteisiin liittyvä isompi projekti on juuri loppusuoralla. Uusien verkkojen tarpeita eri toimipisteisiin tulee kyllä lähes viikoittain. Lisäksi nykyiseen palvelinympäristöön ja sairaalaympäristöön tulee tasaisena virtana uusien verkkojen tarvemäärityksiä, konfigurointeja ja muutoksia. Ympäristö on jatkuvan muutoksen piirissä ja esimerkiksi verkkolaitteiden softatasoja päivitetään tarpeen mukaan.

Työ onnistuu etänä ja välillä pääsee myös asennustöihin

Petri aloitti Notkia IT:llä työskentelyn vuoden 2017 lopulla ja hän kuvaa aloitusta lentäväksi.

– Aloitin heti asiakkaalla, Fujitsulla. Silloin Hatanpään sairaala oli liittymässä Taysiin, ja olin saitilla ruuvaamassa verkkoa. Joulun välipäivinä tehtiin pitkiä päiviä. Oli kytkin asennuksia ja langattomien verkkojen asennuksia.

Siitä lähtien projekteja on riittänyt. Nykyisin hänen työnkuvansa on painottunut enemmän etänä tehtäväksi tietoliikenneverkkojen suunnittelutyöksi, ja saitilla on ne henkilöt erikseen, jotka tekevät käytännön asennuksia. Poikkeuksiakin toki on.

– Edelleen toisinaan tulee tilanteita, joissa itsekin pääsen asennustöihin. Se on mukavaa vaihtelua. Esimerkiksi silloin, kun tehdään elinkaarivaihtoprojekteja ja uusitaan vanhoja verkkolaitteita. Ja välillä työt tehdään data centerissä.

Ongelmanratkonta on sekä kuumottavaa että palkitsevaa

Petri kertoo, että kuluneen kolmen vuoden aikana hän on oppinut paljon uutta. Suunnittelun lisäksi työ sisältää paljon ongelmanratkaisua ja vikatilanteiden selvittelyä.

– Työssä haastavinta on nykyajan tekniikka, jossa on yllättävän paljon softatason toiminnallisuusongelmia. Vikatilanteessa hermostuminen ei auta, vaan rauhallisesti aletaan selvittämään ja miettimään, mistä ongelma voisi löytyä.

Ongelmanratkonta on sekä kuumottavaa että palkitsevaa.

– Ratkaisun vikatilanteeseen haluaisi tietenkin löytää mahdollisimman nopeasti. Ja onhan se hieno hetki, kun löytää vian ja saa systeemit taas toimimaan. Varsinkin kun tietää, kuinka kriittinen ympäristö sairaala on.

Liikuntaetu ja liikkumiseen kannustaminen ilahduttaa

Notkian meiningistä Petri arvostaa eniten vapaata työskentelykulttuuria.

– Minusta meillä on rento fiilis tehdä töitä ja mukavaa porukkaa. Notkia tuntuu minulle hyvältä työpaikalta, enkä tätä mallia kovin helposti muuttaisi toiseen. Näen Notkialla myöskin mahdollisuuden kehittää osaamistani tehtävissä, jotka eivät ole täysin ydinosaamisalueeltani.

Liikunnallisena miehenä hän muistaa peukuttaa Notkian liikuntaetua ja sitä, että liikkumiseen kannustetaan.

– Pyöräily on oma ykköslajini, ja sen lisäksi harrastan muuta liikuntaa monipuolisesti. Tykkään myös luonnossa liikkumisesta. Pari kertaa vuodessa yritän käydä Lapissa. Se on sellaista mielenrauhaa, omissa ajatuksissa olemista. Liikunta ja luonto ovat henkireikiä ja elämäntapoja. Ne ovat tehokkaita keinoja saada työasiat pois mielestä ja akut ladattua seuraavaa työpäivää varten.

– Ehkä joskus voisin kokeilla työskennellä osan vuotta jostain korvesta, erämaamökistä.

 

Lue lisää Notkian IT asiantuntija -palveluista täältä.

Jos haluat mukaan Notkian porukkaan, niin kurkkaapa meidän ura-sivumme..

Tiina Rättö

Tiina Rättö

toimitusjohtaja

Blogista poimittua:

Esittelyssä Marjo Corander

Esittelyssä Notkian vanhempi projektipäällikkö Marjo, joka on rautainen IT-alan ammattilainen usean kymmenen vuoden kokemuksella.

Paluumuuttaja: Paluu tuttuun työpaikkaan

Monet meistä ovat joskus harkinneet uuden työpaikan etsimistä tai kenties jo vaihtaneetkin työpaikkaa. Lue mitä Notkialla ollaan mieltä palaavista työntekijöistä ja miltä paluu tuntuu.

Takana ison kasvun tilikausi

Notkia IT:n 13. tilikausi oli kannattava ja liikevaihtokin kasvoi jopa 50%. Lue tarkemmin tiedotteesta, mitkä olivat kasvun avaimet ja mitä muuta tärkeää tilikauden aikana tapahtui.

Meidän Notkia IT

  • Projektipäälliköt
  • Tekniset asiantuntijat
  • Suunnittelu ja konsultointi
[Sassy_Social_Share type="floating" top="200"]