”Tykkään, että on haastetta ja paljon töitä.”

Kirsi päätyi sattuman kautta takaisin juurilleen

Kirsi Eskolan tietä notkialaiseksi voi kutsua sattumaksi ja myös paluuksi juurille. Sattumaa tarinassa on se, että kun hän ääneen mietti uravaihtoehtojaan, hänelle satuttiin suosittelemaan ottamaan yhteyttä Notkiaan. Hän laittoi viestiä Tiinalle ja Jarkolle ja jo samana päivänä asiat lähtivät etenemään.

Tällöin oli kesä 2021 alkamassa ja samaan aikaan kansallinen soteuudistus teki tuloaan. Ajankohta oli otollinen työpaikan vaihtamiselle, koska oli ennakoitavissa, että osaavia tekijöitä kaivattaisiin pian hyvinvointialueiden valmisteluun liittyviin tehtäviin. Uudistus oli mahdollisuus päästä työskentelemään tärkeissä ja haastavissa projekteissa.

– Olin työskennellyt parikymmentä vuotta toimittajan projektipäällikkönä ja mietin, että olisi kiinnostavaa vaihtaa näkökulmaa ja tehdä näitä vastaavia projekteja asiakkaan puolella. Nyt oli minulle oikea hetki tarttua mahdollisuuteen, Kirsi kertoo.

Kirsi myös pohtii, että tavallaan työpaikan vaihtaminen tarkoitti hänelle paluuta juurilleen. Hänen työhistoriastaan löytyy myös viidentoista vuoden ura kuntasektorilta, ja samoilta suunnilta löytyi hänen ensimmäinen Notkia-projektinsakin.

Projektipäällikkönä tykkään haastavista projekteista

Kirsi työskentelee Notkia IT:llä ulkoisena projektipäällikkönä. Tällä hetkellä hän vastaa Pirkanmaan hyvinvointialueen perusterveydenhuollon potilastietojärjestelmien valmisteluun liittyvistä töistä.

– Pirkanmaan tietojärjestelmäkirjo on tosi valtava ja integraatioita on paljon. Käytännössä huolehdin yhteistyössä muiden hyvinvointialueen projektien ja järjestelmätoimittajien kanssa siitä, että potilastietojärjestelmät saadaan kunnialla siirtymään hyvinvointialueelle ja että tarvittavat muutokset mm. toimintatavoissa huomioidaan. Pirkanmaan hyvinvointialueeseen kuuluu 23 kuntaa ja projektin sidosryhmiä on paljon.

Kirsi on aiemminkin saanut olla mukana isoissa valtakunnallisissa uudistuksissa, esimerkiksi potilastietojen arkistointiin liittyvässä Kelan eArkiston käyttöönotossa ja UNA Ydin tilannekuvan pilotissa, jossa koostettiin potilas- ja asiakastiedot eri tietojärjestelmistä yhteen.

– Projektipäällikkönä tykkään, että on haastavia tilanteita, tiukkoja aikatauluja ja paljon töitä. Vaikka välillä tuntuisi, ettei projekti etene, niin jossain kohtaa palaset alkavat loksahdella kohdalleen.

Notkialla ajatellaan työntekijän parasta

Notkiaa Kirsi kuvaa notkeaksi ja rennoksi työpaikaksi, jota ei ole kuorrutettu liialla byrokratialla. Hän myös kehuu, että edut ovat hyvät.

– Notkialla ajatellaan työntekijän parasta, ja koska työyhteisö on pieni, niin siitä on varmasti helpompi pitää myös huolta. Tietysti työkavereihin on haastava tutustua, kun työskentely tapahtuu pääosin etänä eikä yhteisiin tilaisuuksiin ole aina projektikiireiden vuoksi mahdollista osallistua. Minulla on kuitenkin hyvin positiiviset ajatukset Notkiasta työnantajana.

Hän miettiikin, että itsenäinen, uusia kokonaisuuksia helposti omaksuva osaava ja itsenäiseen työskentelyyn tottunut tyyppi sujahtaa helposti mukaan Notkian työyhteisöön.

– Sen voi todeta, ettei ulkoisen projektipäällikön työ ole ollenkaan yhtä ja samaa. Itsekin olen luonteeltani sellainen, että rutiinit tuntuvat tylsiltä. Projektipäälliköllä jokainen päivä on erilainen ja voi ajatella, että uusi projekti on aina uusi alku. Ja aikanaan projektit myös päättyvät.

Vapaa-aikana Kirsi on yhtä aktiivinen kuin työssäänkin. Notkian kuntokampanjassa hän oli ahkerin liikkuja ja vei voiton selvällä piste-erolla. Harrastuslistalta löytyykin monipuolisesti eri lajeja kuten esimerkiksi lavatanssit, avantouinti, pilates, jooga ja golf. Lisäksi hänellä on kaksi rescue-koiraa, Luna ja Louie, jotka lenkittävät Kirsiä ahkerasti. Luna on myös piipahtanut Notkian toimistolla laughing

Lisää tarinoita notkialaisista löytyy seuraavasti:

Jarkko Rintaluoma on sote-projektijohtaja ja toinen Notkian perustajista

Tuija Länsisalmi kertoo, että parasta Notkialla on vapaus.

Tiina Rättö kertoo, miten saada toimarin ja projektipäällikön työt tasapainoon.

Notkian IT projektinhallinta -palveluista löydät lisätietoja täältä.

Ja jos haluat mukaan Notkian porukkaan, niin kurkkaapa meidän urasivumme ja ole yhteydessä!

Kirsi Eskola

Kirsi Eskola

vanhempi projektipäällikkö

Blogista poimittua:

Esittelyssä Juha Siukonen – Järjestelmällisyys ja säännönmukaisuus auttavat pitämään langat käsissä!

Juha on projekteissa tavoitehakuinen ja osaa vaatia sekä projektitiimiltä tuloksia että johdolta tavoitelinjaukset ja pääsääntöisesti hommat ovatkin edenneet aikuisten kesken puhumalla kokonaan ilman piiskaamista. Sen lisäksi, että projektipäällikkö katsoo, että asiat etenevät, on yksi tärkeä rooli Juhan mukaan myös tiimin suojaaminen projektiin kuulumattomilta muutoksilta eli työrauhan turvaaminen.

Projektipäällikkötyön ostaminen palveluna

Yksi tapa saada projektit kunnialla maaliin, on hankkia ulkopuolinen projektipäällikkö johtamaan niitä. Siksi olemme pohtineet puolestasi, mitä hyötyjä voi odottaa saavansa oman yrityksen ulkopuolelta ostetulta projektipäälliköltä.

Työn merkityksellisyys ja vaikuttavuus

Työ voi olla merkityksellistä, vaikka siihen ei suhtautuisi intohimoisesti. Riittää, että työhön sisältyy pieniä merkityksellisiä hetkiä ja suhtautuu siihen positiivisella asenteella. Merkityksellistä työtä ei voi määritellä yksiselitteisesti, koska jokainen kokee sen eri tavalla.

Notkian Kulttuurikirjanen

”Kulttuuri ei synny itsestään vaan sitä tulee johtaa” on joku viisas joskus sanonut ja siitä se ajatus sitten lähti, nimittäin Notkian ihka oman Kulttuurikirjasen kirjoittamiseen.

Halusimme koota kirjaseen ajatuksia siitä mitä asioita meillä arvostetaan, millainen kulttuurimme on ja minkälaiset työntekijät meillä yleensä viihtyvät.

Meidän Notkia IT

  • Projektipäälliköt
  • Tekniset asiantuntijat
  • Suunnittelu ja konsultointi