Alihankkijan arki sujuu notkiasti  

Etsimme jatkuvasti Notkialle myös oman yrityksensä kautta töitä tekeviä projektipäälliköitä. Heitä on lähes aina ollut täydentämässä tiimiämme ja se on ollut meille äärettömän arvokasta yhteistyötä, jonka avulla olemme pystyneet auttamaan asiakkaitamme ja laajentamaan tarjontaamme. 

Pasi Niemelä on tehnyt Notkialle alihankintaa julkishallinnon tiedonhallintajärjestelmähankkeessa projektipäällikkönä vajaan vuoden verran. Haastattelin Pasia siitä, miten yhteistyö on Notkian kanssa hänen mielestään sujunut ja miten koko homma polkaistiin käyntiin.

Sujuvasti yhteistyön alkuun

Vuoden 2021 lopussa Pasi huomasi Notkian LinkedIn-postauksen, jossa etsittiin julkiseen kilpailutukseen projektipäällikköä. Tästä lähti liikkeelle tai oikeastaan voimistui jo aiemmin herännyt ajatus yrittäjäksi siirtymisestä. Pasi kuvailee itseään työelämämuutosten osalta hyvin harkitsevaiseksi, joten yrittäjäksi siirtymiseen tarvittiin selkeä suunnitelma ja nyt sellainen tarjoutui eteen.  

Notkian tarjoamassa mahdollisuudessa viehättivät erityisesti mahdollisuus pitkään sopimukseen, tuttu toimiala ja projekti, jonka tekemiseen voi keskittyä ihan rauhassa. Kun päätös yrittäjäksi ryhtymisestä oli tehty, sujui yhteistyön aloittaminen Notkian kanssa Pasin mukaan nopeasti, kevyesti ja vähäisellä byrokratialla.  

Ensin järjestettiin molemminpuolinen tutustumispalaveri ja sitten täytettiin yhdessä kilpailutukseen liittyvät lomakkeet. Kun kilpailutus oli ohitse ja voitto varmistunut, Pasin ja Notkian välinen sopiminen hoidettiin vuorovaikutteisesti ja reilusti niin, että molemmat osapuolet pääsivät vaikuttamaan sopimuksen sisältöön.  

Notkialaiset projektipalaverissa

Vapautta ja vastuuta

Pasi pääsi aloittamaan varsinaisen projektitekemisen alkuvuodesta ja hän toteaa, että vuoden mittaan hommia on saanut alihankkijan roolissa tehdä erittäin vapaasti, mikä kertoo myös siitä, että luottamus häneen on kohdillaan. Jos hän tarvitsee jossain tilanteessa sparrausta tai apua Notkian suunnasta, hän tietää, että sitä on nopeasti saatavilla. Tällä hetkellä hän ei kaipaa tämän säännöllisempää yhteydenpitoa, mutta on tyytyväinen tietäessään, että tarvittaessa sekin järjestyy.   

”Töitä saa tehdä erittäin vapaasti, eikä kukaan kysele liikaa perään.”

Tuo tietynlainen vapaus onkin se, mikä alihankkijan roolissa Pasia eniten viehättää. Työmäärä on usein joustavasti soviteltavissa projektin ja asiakkaiden tarpeisiin ja vapaapäiviä voi pitää helposti työtilanteen sen salliessa. Vastuitakin toki on; alihankkija vastaa itse monista sellaisista asioista, jotka työsuhteessa olevalle hoituvat työnantajan toimesta. Ja joskus sitä myyntityötäkin pitää tehdä – ellei sitten ulkoista sitä Notkian kaltaisille yrityksille! 

Täällä pääsee mukaan yhteisöön 

Pasi on ollut mielissään myös siitä, että Notkialla on alihankkijatkin otettu kunkin toivomalla tavalla mukaan yhteiseen tekemiseen. Hän on esimerkiksi hyödyntänyt Notkian toimitiloja kuukausittain, osallistunut Notkian sponssaamana hyväntekeväisyyspolkujuoksutapahtumaan ja ilahtui tavatessaan kollegoita myös pikkujoulujuhlissa. Tämänkin blogitekstin ainekset syntyivät Tiinan kanssa yhdessä lounaan ääressä.

”Suosittelen lämpimästi Notkiaa yhteistyökumppaniksi, mikäli alihankintamallin hyödyntäminen on itselle ajankohtaisia tai olet jo pidempään tehnyt työtä oman yrityksen nimissä.” 

Kiinnostuitko itse? Ota yhteyttä esimerkiksi  Tiinaan ja buukataan tutustumispalaveri kalenteriin. Voit myös jättää avoimen työhakemuksen, sitäkin kautta yhteys kyllä syntyy.  

Lue tarkemmin, miten toimimme yhteistyökumppaneidemme kanssa ja mitä tarjoamme:

> Etsimme jatkuvasti uusia yhteistyökumppaneita 

Tiina Rättö

Tiina Rättö

toimitusjohtaja

Blogista poimittua:

Esittelyssä Juha Siukonen – Järjestelmällisyys ja säännönmukaisuus auttavat pitämään langat käsissä!

Juha on projekteissa tavoitehakuinen ja osaa vaatia sekä projektitiimiltä tuloksia että johdolta tavoitelinjaukset ja pääsääntöisesti hommat ovatkin edenneet aikuisten kesken puhumalla kokonaan ilman piiskaamista. Sen lisäksi, että projektipäällikkö katsoo, että asiat etenevät, on yksi tärkeä rooli Juhan mukaan myös tiimin suojaaminen projektiin kuulumattomilta muutoksilta eli työrauhan turvaaminen.

Projektipäällikkötyön ostaminen palveluna

Yksi tapa saada projektit kunnialla maaliin, on hankkia ulkopuolinen projektipäällikkö johtamaan niitä. Siksi olemme pohtineet puolestasi, mitä hyötyjä voi odottaa saavansa oman yrityksen ulkopuolelta ostetulta projektipäälliköltä.

Työn merkityksellisyys ja vaikuttavuus

Työ voi olla merkityksellistä, vaikka siihen ei suhtautuisi intohimoisesti. Riittää, että työhön sisältyy pieniä merkityksellisiä hetkiä ja suhtautuu siihen positiivisella asenteella. Merkityksellistä työtä ei voi määritellä yksiselitteisesti, koska jokainen kokee sen eri tavalla.

Notkian Kulttuurikirjanen

”Kulttuuri ei synny itsestään vaan sitä tulee johtaa” on joku viisas joskus sanonut ja siitä se ajatus sitten lähti, nimittäin Notkian ihka oman Kulttuurikirjasen kirjoittamiseen.

Halusimme koota kirjaseen ajatuksia siitä mitä asioita meillä arvostetaan, millainen kulttuurimme on ja minkälaiset työntekijät meillä yleensä viihtyvät.

Meidän Notkia IT

  • Projektipäälliköt
  • Tekniset asiantuntijat
  • Suunnittelu ja konsultointi