Etsimme uusia yhteistyökumppaneita

Oman yrityksensä kautta töitä tekeviä projektipäälliköitä on lähes aina ollut täydentämässä tiimiämme. Se on ollut meille äärettömän arvokasta yhteistyötä, jonka avulla olemme pystyneet auttamaan asiakkaitamme.

Etsimme tälläkin hetkellä verkostoomme uusia yhteistyökumppaneita. Olisitko sinä halukas keskustelemaan kanssamme? Kumppaniverkostoomme sopivat niin oman yrityksensä kautta työskentelevät projektipäälliköt kuin useampia henkilöitä työllistävät yrityksetkin.

Miten toimimme yhteistyökumppanien kanssa?

Aina silloin tällöin meiltä kysytään, miten käytännössä toimimme yhteistyökumppaniemme kanssa. Vastaus on, että notkian joustavasti. Se riippuu myös kumppanista itsestään, millaiseksi yhteistyö muodostuu.

Meillä ei ole mitään verkkopalvelua tai yleistä sähköpostilistaa, joilla ilmoittaisimme avoimista toimeksiannoistamme tai muista tarpeistamme. Mieluummin tutustumme yhteistyökumppaneihin ihan samalla tavalla, kuin tutustumme työnhakijoihinkin. Eli buukkaamme tutustumishetken kalenteriin.

Kun ymmärrämme, mitä osaamista sinä pystyt tarjoamaan ja mitä etsit, osaamme sopivan tilaisuuden tullen kysyä sinulta apua.

Keskustelulla haetaan puolin ja toisin ymmärrystä siitä, miten pystyisimme auttamaan toisiamme. Kun ymmärrämme, mitä osaamista sinä pystyt tarjoamaan ja mitä etsit, osaamme sopivan tilaisuuden tullen kysyä sinulta apua. Tällainen malli on toiminut meillä oikein hyvin.

Toisinaan yhteistyöhön on päästy nopeastikin. Joskus projektien aikataulut ja tarpeet ovat aiheuttaneet viivettä ja ensimmäistä yhteistä projektia on jouduttu odottamaan pidempään. Kuitenkin alulle saatu yhteistyö on monesti johtanut myös seuraaviin toimeksiantoihin.

Tiina Rättö ja Juuso Koivula

Millainen Notkia IT on yhteistyökumppanille?

Meillä ei turhaan tehdä numeroa sen suhteen, missä muodossa kukin työskentelee. Olet sitten työsuhteessa tai et, osaamisesi on meille tärkeää. Esimerkiksi näitä asioita tarjoamme yhteistyökumppanille:

> Huolehdimme puolestasi myynnistä, markkinoinnista ja asiakassopimuksista.

> Meiltä löytyy aina sparri- tai juttukaveri riippumatta työskentelyn muodosta.

> Olet tervetullut Tampereen toimistollemme työskentelemään (tai puttaamaan), jos haluat.

> Saatamme yllättää pienellä piristävällä lahjalla silloin tällöin.

> Usein kutsumme myös mukaan yhteisiin tilaisuuksiin.

On kuitenkin joitain seikkoja, jotka erottavat yhteistyökumppanin työsuhteessa olevista. Esimerkiksi nämä pitää muistaa huomioida:

> Vastaat omista työvälineistäsi ja työntekopaikasta.

> Korvaus työstä maksetaan lähettämäsi laskun perusteella.

> Huolehdit itse eläkkeen ja vakuutusturvan maksamisesta.

> Huolehdit itse myös työterveyspalveluiden järjestämisestä.

> Sinulle ei makseta vuosilomapalkkaa.

Yhteistyökumppanina sinä päätät, mitä toimeksiantoja haluat tehdä. Ja totta kai sinulla on mahdollisuus tehdä töitä yhtä aikaa monelle toimeksiantajalle, jos näin haluat.

Tule mukaan Notkian porukkaan!

Hyödynnämme siis säännöllisesti kumppaniverkostoamme, kun etsimme tekijöitä toimeksiantoihin. Jos kiinnostuit ja näet Notkiassa mahdollisuuden, ota yhteyttä esimerkiksi Tiinaan ja buukataan tutustumispalaveri kalenteriin. Voit myös jättää avoimen työhakemuksen, ja sitäkin kautta yhteys kyllä syntyy.

Vaikka tällä hetkellä kalenterisi olisi täynnä tekemistä, tutustuminen voi silti poikia yhteistyötä myöhemminkin. Ajattelemme, että tämän päivän ja tulevaisuuden työelämään tarvitaan entistä enemmän vaihtoehtoja, verkostoja ja monimuotoisuutta, jotta jokainen voisi löytää sieltä oman paikkansa. Sinun paikkasi voisi olla Notkian porukassa.

Kiinnostuitko, mutta mietit vielä, että mikä ihmeen Notkia IT? Lisätietoja meistä löydät esimerkiksi täältä.  

Tiina Rättö

Tiina Rättö

toimitusjohtaja

Blogista poimittua:

Esittelyssä Juha Siukonen – Järjestelmällisyys ja säännönmukaisuus auttavat pitämään langat käsissä!

Juha on projekteissa tavoitehakuinen ja osaa vaatia sekä projektitiimiltä tuloksia että johdolta tavoitelinjaukset ja pääsääntöisesti hommat ovatkin edenneet aikuisten kesken puhumalla kokonaan ilman piiskaamista. Sen lisäksi, että projektipäällikkö katsoo, että asiat etenevät, on yksi tärkeä rooli Juhan mukaan myös tiimin suojaaminen projektiin kuulumattomilta muutoksilta eli työrauhan turvaaminen.

Projektipäällikkötyön ostaminen palveluna

Yksi tapa saada projektit kunnialla maaliin, on hankkia ulkopuolinen projektipäällikkö johtamaan niitä. Siksi olemme pohtineet puolestasi, mitä hyötyjä voi odottaa saavansa oman yrityksen ulkopuolelta ostetulta projektipäälliköltä.

Työn merkityksellisyys ja vaikuttavuus

Työ voi olla merkityksellistä, vaikka siihen ei suhtautuisi intohimoisesti. Riittää, että työhön sisältyy pieniä merkityksellisiä hetkiä ja suhtautuu siihen positiivisella asenteella. Merkityksellistä työtä ei voi määritellä yksiselitteisesti, koska jokainen kokee sen eri tavalla.

Notkian Kulttuurikirjanen

”Kulttuuri ei synny itsestään vaan sitä tulee johtaa” on joku viisas joskus sanonut ja siitä se ajatus sitten lähti, nimittäin Notkian ihka oman Kulttuurikirjasen kirjoittamiseen.

Halusimme koota kirjaseen ajatuksia siitä mitä asioita meillä arvostetaan, millainen kulttuurimme on ja minkälaiset työntekijät meillä yleensä viihtyvät.

Meidän Notkia IT

  • Projektipäälliköt
  • Tekniset asiantuntijat
  • Suunnittelu ja konsultointi