Etänäkin meininki on yhteisöllistä ja positiivista

Vaikka toimistokin on, niin Notkialla työskennellään pääasiassa etänä. Olemmekin pyrkineet luomaan yhteisöllisyyttä ja hyvää Me-henkeä rohkeasti kokeilemalla erilaisia tapoja. Tällä hetkellä apuna ovat Slack, Teams-kahvit, erilaiset lyhyet talon sisäiset koulutukset,  tietoiskut ja kuntokampanja.

Huomenet huikataan Slackiin päivittäin

Toimistolle mennessä huikataan aina huomenet työkaverille, joten meillä huikataan huomenet Slackiin ja kerrotaan siinä samalla hieman kuulumisia tai päivän ohjelmaa. Ei ole mikään iso vaiva näpytellä yksittäinen sana tai lause, mutta sitäkin merkityksellisempi, sillä kummasti lämmittää tieto siitä, että muutkin ovat langoilla ja työntouhussa. Samalla saattaa oppia jotain uutta työkaverista ja hänen työstään.

Slackista löytyy työystäväni-kanava, johon keksin joka viikko kaksi uutta kysymystä maan ja taivaan väliltä. Välillä niihin tulee vastauksia pari ja toisinaan keskustelu lähtee rönsyilemään ja opimme kaikki uutta toisistamme sekä maailmasta. Kerran opimme kysymyksen ollessa; mitä yhtä vihannesta söisit loppuelämäsi, jos saisit valita vain yhden, että tomaatti ei olekaan vihannes vaan marja!

Silloin tällöin esiintyvät tietovisailut vaihtuvilla teemoilla ovat nostattaneet tunteita Slackissa. Kuinka suurta ärsytystä voikaan aiheuttaa se, kun oma vastaus ei rekisteröidykään ja häviät visailun sen takia yhdellä pisteellä. Argh! Näistä visailuista on aina seurannut myös hyviä keskusteluita, kun olemme yhdessä googletelleet taustoja oikeisiin vastauksiin.

Kehu työkaveria ja ansaitse hyvä mieli ystävänpäiväksi

Ystävänpäivän kunniaksi Slackissa on pyörinyt  kehu kaveria -viestiketju. Ketjussa on saanut kehua työkaveria, jonka kanssa on tehnyt töitä tai jos henkilö on hieman vieraampi, on saanut käydä katsomassa LinkedIn-profiilia ja kehua sen pohjalta. Sieltä on saanut lukea ihania, mieltä lämmittäviä kehuja, jotka usein muuten jäävät arjen jalkoihin.

Pari kertaa viikossa oleville Teams-kahvitteluille tulevat he ketkä töiltään ehtivät. Kahvin lomassa jutustelu rönsyilee työn ja vapaa-ajan välillä. Joskus aamukahvilla ovat mukana olleet jonkun työntekijän lapset sekä koirat, ja toisinaan on yhdessä ihmetelty prosessikaavioita. Kaikki tämä on tervetullutta vaihtelua etätöiden parissa puurtamiseen vaikka Teams välillä jo kyllästyttäisikin.

Uusia ajatuksia tuomaan olemme järjestäneet koulutuksia sekä Teamsin uusimmista toiminnallisuuksista kuin myös jokaisen omista parhaista opeista ja mokista projektien parissa. Parhaat aika yleismaailmalliset vinkit edellisestä koulutuksesta olivat seuraavat; nuku yön yli, kysy työkaverilta ja muista harrastaa sekä viettää myös vapaa-aikaa!

Kuntokampanjalla tasapainoa elämään

Vapaa-ajalle olemme keväisin pistäneet pystyyn kolmen kuukauden kuntokampanjan, jossa kolme ahkerinta liikkujaa palkitaan. Tavoitteena ei kuitenkaan ole liikkua itseään ylikuntoon vaan saada liikunta arkipäiviin mukaan tasapainottamaan työkuormalta. Kolmessa kuukaudessa liikkumisesta ehtii jo tulemaan tapa, joka toivottavasti jatkuu sujuvasti myös jatkossa. Kampanjan kilpailullisuus on herättänyt keskustelua Slackissa ja pistänyt lumityöt houkuttelemaan pisteiden kiiluessa silmissä.

Keinoja yhteisöllisyyden luomiseen on monia ja ilmeisesti emme ole näissä ihan menneet metsään, sillä viimeisimmän työntekijöiden haastattelukierroksen kommentit työilmapiiristä ja -kulttuurista olivat, että Notkialla meno on mm. rentoa, avointa, positiivista ja kannustavaa!

 

Lue lisää Annikasta täältä

Jos haluat mukaan Notkian porukkaan, niin kurkkaapa meidän rekrytointisivumme.

Annika Hovila

Annika Hovila

HR-päällikkö

Blogista poimittua:

Karrin matka kesätyöläisestä Efecte-osaajaksi

Karrin matka kesätyöläisestä Efecte-osaajaksi Olen Karri Kesseli - Notkian nuorin työntekijä. Aloitin Notkialla kesätöissä vuonna 2021 ja siitä eteenpäin olen tehnyt tuntityötä opiskelujen ohella ja kesät ollut kokoaikaisesti töissä. Opiskelen tällä hetkellä...

Esittelyssä projektipäällikkö Tero Tamminen

IT-projektipäällikkö Tero pitää Notkiaa nimensä veroisena   IT-projektipäällikkö Tero Tamminen ja Notkia löysivät toisensa syksyllä 2022 Notkian työpaikkailmoituksen kautta. Tero oli jo jonkin aikaa katsellut uusia paikkoja, kun kiinnostus projektitöiden pariin...

Me ollaan niitä ammattilaisia.

Meidän Notkia IT

  • Projektipäälliköt
  • Tekniset asiantuntijat
  • Suunnittelu ja konsultointi
[Sassy_Social_Share type="floating" top="200"]