Yhteisöllisyyttä etäillen

Kuinka luoda yhteisöllisyyttä etäkautena, kun kaikki istuvat kotona ja käyvät vain harvakseltaan toimistolla? Tähän kysymykseen löytyy tänä päivänä läjäpäin vinkkejä netistä, mutta kaikki eivät välttämättä sovi juuri siihen omaan organisaatioon. Meillä Notkialla on pyritty luomaan yhteisöllisyyttä ja hyvää Me-henkeä rohkeasti kokeilemalla erilaisia tapoja. Tällä hetkellä apuna ovat Slack, Teams-kahvit, erilaiset lyhyet talon sisäiset koulutukset sekä tietoiskut, ja nyt viimeisimpänä kolmen kuukauden kuntokampanja.

Huomenet huikataan Slackiin päivittäin

Toimistolle mennessä huikataan aina huomenet työkaverille, joten meillä huikataan huomenet Slackiin ja kerrotaan siinä samalla hieman kuulumisia tai päivän ohjelmaa. Ei ole mikään iso vaiva näpytellä yksittäinen sana tai lause, mutta sitäkin merkityksellisempi, sillä kummasti lämmittää tieto siitä, että muutkin ovat langoilla ja työntouhussa. Samalla saattaa oppia jotain uutta työkaverista ja hänen työstään.

Slackista löytyy työystäväni-kanava, johon keksin joka viikko kaksi uutta kysymystä maan ja taivaan väliltä. Välillä niihin tulee vastauksia pari ja toisinaan keskustelu lähtee rönsyilemään ja opimme kaikki uutta toisistamme sekä maailmasta. Viime viikolla opimme kysymyksen ollessa; mitä yhtä vihannesta söisit loppuelämäsi, jos saisit valita vain yhden, että tomaatti ei olekaan vihannes vaan marja!

Silloin tällöin esiintyvät tietovisailut vaihtuvilla teemoilla ovat nostattaneet tunteita Slackissa. Kuinka suurta ärsytystä voikaan aiheuttaa se, kun oma vastaus ei rekisteröidykään ja häviät visailun sen takia yhdellä pisteellä. Argh! Näistä visailuista on aina seurannut myös hyviä keskusteluita, kun olemme yhdessä googletelleet taustoja oikeisiin vastauksiin.

Kehu työkaveria ja ansaitse hyvä mieli ystävänpäiväksi

Ystävänpäivän kunniaksi Slackissa on pyörinyt tällä viikolla kehu kaveria -viestiketju. Ketjussa on saanut kehua työkaveria, jonka kanssa on tehnyt töitä tai jos henkilö on hieman vieraampi, on saanut käydä katsomassa LinkedIn-profiilia ja kehua sen pohjalta. Sieltä on saanut lukea ihania, mieltä lämmittäviä kehuja, jotka usein muuten jäävät arjen jalkoihin.

Pari kertaa viikossa oleville Teams-kahvitteluille tulevat he ketkä töiltään ehtivät, ja kahvin lomassa jutustelu rönsyilee työn ja vapaa-ajan välillä. Joskus aamukahvilla ovat mukana olleet jonkun työntekijän lapset sekä koirat, ja toisinaan on yhdessä ihmetelty prosessikaavioita. Kaikki tämä on tervetullutta vaihtelua etätöiden parissa puurtamiseen vaikka Teams välillä jo kyllästyttäisikin.

Uusia ajatuksia tuomaan olemme järjestäneet koulutuksia sekä Teamsin uusimmista toiminnallisuuksista kuin myös jokaisen omista parhaista opeista ja mokista projektien parissa. Parhaat aika yleismaailmalliset vinkit edellisestä koulutuksesta olivat seuraavat; nuku yön yli, kysy työkaverilta ja muista harrastaa sekä viettää myös vapaa-aikaa!

Kuntokampanjalla tasapainoa elämään

Vapaa-ajalle olemmekin pistäneet pystyyn nyt kolmen kuukauden kuntokampanjan, jossa kolme ahkerinta liikkujaa palkitaan. Tavoitteena ei kuitenkaan ole liikkua itseään ylikuntoon vaan saada liikunta arkipäiviin mukaan tasapainottamaan työkuormalta. Kolmessa kuukaudessa liikkumisesta ehtii jo tulemaan tapa, joka toivottavasti jatkuu sujuvasti myös jatkossa. Kampanjan kilpailullisuus on herättänyt keskustelua Slackissa ja pistänyt lumityöt houkuttelemaan pisteiden kiiluessa silmissä.

Keinoja yhteisöllisyyden luomiseen on monia ja ilmeisesti emme ole näissä ihan menneet metsään, sillä viimeisimmän työntekijöiden haastattelukierroksen kommentit työilmapiiristä ja -kulttuurista olivat, että Notkialla meno on mm. rentoa, avointa, positiivista ja kannustavaa!

 

Lue lisää Annikasta täältä

Jos haluat mukaan Notkian porukkaan, niin kurkkaapa meidän rekrytointisivumme.

Annika Hovila

Annika Hovila

HR-päällikkö

Blogista poimittua:

Kymmenen syytä, miksi haluan olla projektipäällikkö

Mikä projektipäällikön työssä viehättää? Aloitin kesäkuun alussa Syväjohtamisen valmennuksen kehittyäkseni paremmaksi projektipäälliköksi. Valmennuksen myötä aloin pohtimaan, miten ja miksi olen päätynyt projektipäällikön tehtäviin.

Notkialla kannustetaan sertifioitumaan projektipäälliköksi

Mika Mantere kertoo, että projektipäälliköksi sertifioutuminen oli työlästä, mutta se kannatti. Projektipäällikölle sertifikaatti tarjoaa hyödyllistä tietoa ja työkaluja projektien läpiviemiseen sekä tarvittaessa projektitoiminnan laajempaan kehittämiseen.

Me ollaan niitä ammattilaisia.

Meidän Notkia IT

  • Projektipäälliköt
  • Tekniset asiantuntijat
  • Suunnittelu ja konsultointi