Annika toi mukanaan HR-osaamista ja keinoja me-hengen ylläpitämiseen 

HR-päällikkö Annika Hovila on uusin notkialainen

Takapuoli on ollut koko päivän tuolissa, sormet ovat juuttuneet näppäimistöön kiinni ja pää ei käänny enää mihinkään. Toivottavasti ei kuulosta tutulta! Tähän tilaan tietotyöläisen on kuitenkin hyvin helppo ajautua varsinkin nyt, kun töitä tehdään paljon etänä.

– Toimistolla tulee helpommin lähdettyä kahviautomaatille, mutta kotona pitää itse keittää se kahvi. Etätöissä saattaa jumahtaa koneen ääreen koko päiväksi. HR:n yksi tärkeä tehtävä on muistuttaa tauoista ja kannustaa vaikka lenkille keskellä päivää, Notkian HR-päällikkönä työskentelevä Annika Hovila kertoo.

Annika on uusin notkialainen. Hän aloitti tehtävässään marraskuussa. Uuden äärellä ollaan myös sen vuoksi, että koko HR-päällikön positio on Notkialla uusi. Henkilöstöhallinnon toimia on toki aiemminkin tehty jakaen vastuuta useammalle henkilölle. Annikan myötä HR-tehtäviin saadaan kuitenkin tavoitteellisempaa ja kehittävämpää otetta. Sitä tarvitaan, koska yrityksen tavoitteena on kasvaa.

 

Millaista on HR-päällikön työ?

Työtehtävän monipuolisuus, mahdollisuus kehittää, toiminnan ketteryys ja avoimuus. Näitä asioita Annika listaa, kun hän miettii, millaisessa työpaikassa hän itse viihtyy parhaiten. Kiinnostus HR-tehtäviinkin löytyi juuri näistä avainsanoista.

– HR-päällikön työ on kehittämistä ja ongelmien ennakointia. Tehtäväkenttä on hyvin monipuolinen työhyvinvoinnista työlainsäädäntöön ja rekrytointiin. Siinä on aidosti mahdollisuus päästä kehittämään yrityksen toimintaa.

Tietotyössä vitsauksena monesti on liian pitkät työpäivät ja liika istuminen. Kansallisestikin haasteena on ennenaikainen eläköityminen ja mielenterveysongelmat. Vaikka tällaisia ongelmia ei organisaatiossa vielä olisikaan, HR-päällikön tehtävänä on varmistaa, ettei niitä myöskään tulisi.

– Ihmiset ovat tärkein voimavara yritykselle. Yritys menestyy, kun siellä on hyvinvoivat ihmiset töissä. Toimintatavat eri tilanteisiin kannattaa miettiä kuntoon jo ennen kuin ongelmia ilmaantuu.  Ennakoinnissa apuna voi käyttää erilaisia mittareita, joiden avulla asiat voi havaita ajoissa, eikä ongelmat ehdi paisua.

Me-henkeä voi nostattaa myös etänä

Annikan työpanos on jo näkynyt Notkian toiminnassa positiivisesti. Hänen ideoimiaan etäpikkujouluja odotellaan innolla ja Slack-osallistuminen on monella notkialaisella herännyt uudella tavalla eloon.

Uusina asioina on loppuvuodesta käynnistynyt #työystävät kanava, jossa vaihtuvien kysymysten avulla tutustumme toisiimme entistä paremmin. Lisäksi on kokeiltu leikkimielistä ja hauskaa visailua Slackissä, joka varmasti tulee myös jatkumaan.

– Sellaisen me-hengen luominen ja organisaatiokulttuurin kehittäminen on tosi tärkeää. Kun kaikki on etänä ja eri projekteissa töissä, on yhteishengen pitäminen yksi tärkeä työtehtävä muiden joukossa.

 

Lue Annikasta lisää täältä ja muita tarinoita Notkian toiminnasta löydät täältä.

Jos haluat mukaan Notkian porukkaan, niin kurkkaapa meidän rekrytointisivumme.

 

Annika Hovila

Annika Hovila

HR-päällikkö

Blogista poimittua:

Esittelyssä Juha Siukonen – Järjestelmällisyys ja säännönmukaisuus auttavat pitämään langat käsissä!

Juha on projekteissa tavoitehakuinen ja osaa vaatia sekä projektitiimiltä tuloksia että johdolta tavoitelinjaukset ja pääsääntöisesti hommat ovatkin edenneet aikuisten kesken puhumalla kokonaan ilman piiskaamista. Sen lisäksi, että projektipäällikkö katsoo, että asiat etenevät, on yksi tärkeä rooli Juhan mukaan myös tiimin suojaaminen projektiin kuulumattomilta muutoksilta eli työrauhan turvaaminen.

Projektipäällikkötyön ostaminen palveluna

Yksi tapa saada projektit kunnialla maaliin, on hankkia ulkopuolinen projektipäällikkö johtamaan niitä. Siksi olemme pohtineet puolestasi, mitä hyötyjä voi odottaa saavansa oman yrityksen ulkopuolelta ostetulta projektipäälliköltä.

Työn merkityksellisyys ja vaikuttavuus

Työ voi olla merkityksellistä, vaikka siihen ei suhtautuisi intohimoisesti. Riittää, että työhön sisältyy pieniä merkityksellisiä hetkiä ja suhtautuu siihen positiivisella asenteella. Merkityksellistä työtä ei voi määritellä yksiselitteisesti, koska jokainen kokee sen eri tavalla.

Notkian Kulttuurikirjanen

”Kulttuuri ei synny itsestään vaan sitä tulee johtaa” on joku viisas joskus sanonut ja siitä se ajatus sitten lähti, nimittäin Notkian ihka oman Kulttuurikirjasen kirjoittamiseen.

Halusimme koota kirjaseen ajatuksia siitä mitä asioita meillä arvostetaan, millainen kulttuurimme on ja minkälaiset työntekijät meillä yleensä viihtyvät.

Meidän Notkia IT

  • Projektipäälliköt
  • Tekniset asiantuntijat
  • Suunnittelu ja konsultointi