”Terveydenhuollon IT-projektit ovat konkreettisesti merkityksellisiä.”

Mikan tie notkialaiseksi alkoi urheiluhallin kahvilassa

Vuoden 2018 lopulla Kaupin urheiluhallin kahvilassa keskusteltiin projektipäällikön töistä. Pöydän ääressä istuivat Notkian toimari Tiina Rättö ja vanhempi projektipäällikkö Mika Mantere.

– Tuo käyty keskustelu jäi minulle hyvin mieleen. En ollut aiemmin kuullut Notkiasta, mutta kun työpaikan vaihtaminen tuli minulle ajankohtaiseksi, minulle suositeltiin ottaa yhteyttä Tiinaan. Sen jälkeen asiat etenivät hyvinkin nopeasti. Keskustelun loppupuolella kysyin Tiinalta, että koska asioista päätetään. Tiina vastasi, että oikeastaan tein jo päätökset. Tervetuloa meille hommiin vuoden alusta, Mika naurahtaa.

Siitä lähtien hän on työskennellyt vanhempana projektipäällikkönä Notkian tiimissä tehden erilaisia ICMT-projekteja pääasiassa sairaanhoitopiireille ja sairaaloille. Operatiivisen projektityön lisäksi hän kouluttaa projektipäälliköitä.

Merkityksellisiä projekteja terveydenhuollon alueella

Mika on tietotekniikan diplomi-insinööri ja aloittanut työuransa ohjelmistosuunnittelijana graafisten käyttöliittymien ja olio-ohjelmoinnin parissa. Sen jälkeen tie on pikkuhiljaa vienyt projekti- ja hankepäällikön tehtäviin.

Teknisen taustansa vuoksi hänen roolinsa projekteissakin on usein tekninen. Projektit ovat muun muassa uusien tietojärjestelmien tai niiden päivitysversioiden käyttöönottoprojekteja, kapasiteettipalveluiden perustamista, toiminnan kehittämistä tai esiselvityksiä ja ratkaisusuunnitteluiden johtamista. Vaikka lähes joka osa-alueelle tarvitaan oma asiantuntijansa, pitää projektipäälliköllä olla riittävä tekninen ymmärrys kokonaisuudesta voidakseen johtaa projektia ja asiantuntijoiden sekä toimittajien työtä.

– ­Mitä kompleksisempi projekti, sitä useammin se tehdään kaksivaiheisesti. Varsinaista projektia edeltää tällöin ratkaisusuunnitteluvaihe, jossa selvitetään ennalta projektin teknisiä vaatimuksia sekä muita reunaehtoja.

Terveydenhuollon projektit ovat konkreettisella tavalla merkityksellisiä, ja sillä on vaikutusta myös työn mielekkyyteen.

– Usein projektit vaikuttavat suoraan tai mutkan kautta potilaisiin. Tällä on minulle merkitystä, ja se tuo myös oman vaativuutensa tekemiseen. Potilasturvallisuus ei saa missään tilanteessa vaarantua. Tietoturva- ja tietosuojavaatimuksetkin ovat myös koko ajan kiristyneet. Oma ja projektitiimin onnistuminen on erittäin motivoivaa. Kuten myös se, kun saa omalla toiminnallaan luotua tarvittavan luottamuksen projektin eri sidostahojen kanssa.  

Mika myöntää, että haasteitakin projektipäällikön työssä on. Ulkoiselle projektipäällikölle näkyvyys asiakkaan organisaatioon ei ole samalla tasolla kuin sisäiselle projektipäällikölle. Toisinaan voi olla vaikeaa tietää, mistä löytää tarvittava tieto tai henkilö. Ja tietysti asiantuntijaresurssien vähäisyys matriisiorganisaatioissa on yleinen ongelma ICT-alalla, ja sillä on vaikutusta näissäkin projekteissa.  

Notkialla ollaan joustavia ja nopeita päätöksenteossa

Notkialla työskentelyä Mika kuvaa joustavaksi ja kehuu mahdollisuutta tehdä työt täysin etänä. Myös työsuhteen etuja hän pitää hyvänä ja mainitsee muun muassa kattavan työterveyden, liikunta- ja lounasedut, vapauden valita omat työvälineet sekä mahdollisuuden itsensä kehittämiseen. Mika esimerkiksi suoritti projektinhallinnan sertifikaatin notkialaisena.

– Kun on työskennellyt isoissakin organisaatioissa, Notkialla yleinen joustavuus ja pienen sekä matalan organisaation tuoma nopeus päätöksenteossa ja asioiden käsittelyssä on etu. Ihmiset ovat hyvin tavoitettavissa.

Vapaa-ajalla Mika urheilee, metsästää ja toimii urheilu- ja metsästysseurassa vastuutehtävissä sekä soittaa rumpuja autotallibändissä.

– Kokemuksen kautta olen oppinut, ettei töissä kannata hötkyillä. Työt kannattaa jättää töihin ja vapaa-ajalla tehdä jotain ihan muuta. Etätyökin on tehostanut tekemistä. Näin saa enemmän tuloksia aikaan, kuin juoksemalla läppäri kainalossa neukkarista toiseen. Aikaa jää muuhunkin, vaikka ainahan vapaa-aikaakin voisi olla enemmänkin smile

Mika Mantere

Mika Mantere

vanhempi projektipäällikkö

Blogista poimittua:

Esittelyssä Marjo Corander

Esittelyssä Notkian vanhempi projektipäällikkö Marjo, joka on rautainen IT-alan ammattilainen usean kymmenen vuoden kokemuksella.

Paluumuuttaja: Paluu tuttuun työpaikkaan

Monet meistä ovat joskus harkinneet uuden työpaikan etsimistä tai kenties jo vaihtaneetkin työpaikkaa. Lue mitä Notkialla ollaan mieltä palaavista työntekijöistä ja miltä paluu tuntuu.

Takana ison kasvun tilikausi

Notkia IT:n 13. tilikausi oli kannattava ja liikevaihtokin kasvoi jopa 50%. Lue tarkemmin tiedotteesta, mitkä olivat kasvun avaimet ja mitä muuta tärkeää tilikauden aikana tapahtui.

Meidän Notkia IT

  • Projektipäälliköt
  • Tekniset asiantuntijat
  • Suunnittelu ja konsultointi
[Sassy_Social_Share type="floating" top="200"]