Nelli Pekkarinen valikoitui Notkia IT:n kummiratsukoksi

Nelli osallistuu Notkian sponsoroimana kenttäratsastuskisaan

Lempäälän Ratsastuskoulu Ratsuniityn pihassa hiekka hieman pöllähtää, kun valkoinen hevosauto kurvaa pihaan. Auton kyydissä on kenttäratsastaja Nelli Pekkarinen hevosineen. Hän valikoitui Notkia IT:n kummiratsukoksi ja osallistuu heinäkuun lopussa Ratsuniityn ranskalaiseen viikonloppuun ja kansainväliseen kenttäratsastuskilpailuun Notkia IT:n sponsoroimana.

– Viikonlopusta taitaa tulla kiireinen, mutta kiva, koska kisoissa näkee aina tuttuja. Olen paljon treenannut täällä Ratsuniityssä, joten nyt on myös kiva kisata tutussa ympäristössä, Nelli iloitsee.

Nyt 17-vuotias Nelli on aloittanut ratsastuksen jo 9-vuotiaana. Hän kiertää kisoja aktiivisesti ja mukana kulkevat myös 16-vuotiaat kisakumppanit Kapris ja Faith. Tänäkin kesänä on jo muutama kisa käytynä.

Kenttäratsastus vaatii monipuolista osaamista

Kenttäratsastusta pidetään ratsastuksen kuningaslajina. Siinä pääsee näyttämään taitojaan koulu-, este- ja maastoratsastuksessa. Laji vaatii monipuolista osaamista ja jonkinlaista hurjapäisyyttäkin. Työtäkin on tehtävä.

– Hevosten hoito ja treenaminen vievät paljon aikaa. Vapaa-ajasta ja kavereiden näkemisestä on tingittävä, kun aikataulut ovat tiukkoja. Erityisesti ulkomaanreissut ovat työläitä. Haluan tehdä kisoissa parhaani ja saada sijoituksia.

Viime kesänä hän saavutti hopeasijan junioreiden SM-kisassa. Nyt hän tavoittelee paikkaa PM- ja EM-kisoissa, ja sitä varten hän on juuri lähdössä Puolaan hakemaan osallistumisoikeutta EM-kisoihin.

Arvot yhdistivät Notkian ja Nellin

Notkian toimitusjohtajan Tiina Rätön huomion herätti Nellin videohakemus, jossa hän kertoo omasta motivaatiostaan, halusta tehdä työtä ja oppia lisää.

– Olemme iloisia, että saimme useamman hakemuksen kummiratsukoksi. Kiitos niistä jokaisesta! Tällä kertaa Nellin videohakemus kuitenkin valikoitui joukosta. Hän oli selvästi tutustunut meidän verkkosivuihimme ja löytänyt sieltä sellaisia arvoja, jotka hänkin koki omakseen. Meitä yhdistävät kova työntekemisen tahto, yrittäminen ja oppiminen, itsekin ratsastusta harrastava Tiina listaa.

Notkia IT:n projektipäälliköitä ja IT-asiantuntijoita kannustetaan liikkumaan monenlaisin keinoin. On liikuntaetua, kuntosalimahdollisuutta toimiston yhteydessä ja erilaisia motivointikampanjoita tasaiseen tahtiin. Liikuntaan saa myös käyttää työaikaa.

– Taidamme me olla aika liikunnallinen yritys, ja siksi on mukava sponsoroida Nellikin mukaan Ratsuniityn kisaviikonloppuun. Lasten ja nuorten urheilutoimintaa kannattaa aina tukea, Tiina tiivistää.

Nelli valmistautuu kisaviikonloppuun pitämällä hevoset virkeinä. Vielä hän ei tiedä, kummalla kisakumppanilla aikoo osallistua. Se selviää sitten aikanaan. Ennen kisaa hän meinaa ratsastaa maastossa ja treenata kevyesti.

 

Notkialaiset toivottavat Nellille kovasti tsemppiä kisaviikonloppuun!

Tiina Rättö

Tiina Rättö

toimitusjohtaja

Blogista poimittua:

Esittelyssä Juha Siukonen – Järjestelmällisyys ja säännönmukaisuus auttavat pitämään langat käsissä!

Juha on projekteissa tavoitehakuinen ja osaa vaatia sekä projektitiimiltä tuloksia että johdolta tavoitelinjaukset ja pääsääntöisesti hommat ovatkin edenneet aikuisten kesken puhumalla kokonaan ilman piiskaamista. Sen lisäksi, että projektipäällikkö katsoo, että asiat etenevät, on yksi tärkeä rooli Juhan mukaan myös tiimin suojaaminen projektiin kuulumattomilta muutoksilta eli työrauhan turvaaminen.

Projektipäällikkötyön ostaminen palveluna

Yksi tapa saada projektit kunnialla maaliin, on hankkia ulkopuolinen projektipäällikkö johtamaan niitä. Siksi olemme pohtineet puolestasi, mitä hyötyjä voi odottaa saavansa oman yrityksen ulkopuolelta ostetulta projektipäälliköltä.

Työn merkityksellisyys ja vaikuttavuus

Työ voi olla merkityksellistä, vaikka siihen ei suhtautuisi intohimoisesti. Riittää, että työhön sisältyy pieniä merkityksellisiä hetkiä ja suhtautuu siihen positiivisella asenteella. Merkityksellistä työtä ei voi määritellä yksiselitteisesti, koska jokainen kokee sen eri tavalla.

Notkian Kulttuurikirjanen

”Kulttuuri ei synny itsestään vaan sitä tulee johtaa” on joku viisas joskus sanonut ja siitä se ajatus sitten lähti, nimittäin Notkian ihka oman Kulttuurikirjasen kirjoittamiseen.

Halusimme koota kirjaseen ajatuksia siitä mitä asioita meillä arvostetaan, millainen kulttuurimme on ja minkälaiset työntekijät meillä yleensä viihtyvät.

Meidän Notkia IT

  • Projektipäälliköt
  • Tekniset asiantuntijat
  • Suunnittelu ja konsultointi