Takana ison kasvun tilikausi

Tiedote 1.11.2023

Toukokuun lopussa saateltiin valmiiksi Notkia IT:n 13. tilikausi. Meillä tilikausi kulkee hieman valtavirrasta poiketen keväästä kevääseen, joten siksi tämäkin katsaus tulee tässä hieman oudossa vaiheessa vuotta, kun tilinpäätös on saatu hyväksyttyä.

Strategiamme mukaan tavoitteena oli saavuttaa maltillista ja kannattavaa kasvua. Tämä toteutui jopa yli odotusten, kun saavutimme 2,87 miljoonan euron liikevaihdon, jossa kasvua aiempaan verrattuna oli yli 50 prosenttia. Liikevoittoa teimme verojen jälkeen vajaa 200te, jossa siinäkin oli yli 60% nousu aiempaan. Ei nyt ehkä ihan niin maltillista, mutta otamme tämän tyytyväisenä vastaan :-).

Edelliseen vuoteen verrattuna kasvua oli yli 50 prosenttia.

Kasvun avaimet

 

Konsulttiliiketoiminnassa kasvu syntyy melko yksinkertaisesti siitä, että sekä tekemisen määrä että tekijöiden määrä lisääntyvät.

Onnistuimmekin erittäin hyvin jatkamaan projekteja vanhoilla asiakkailla sekä saamaan muutaman uuden asiakkaan. Lisäksi löysimme joukkoomme sekä uusia sisäisiä tekijöitä että meille laskuttavaa työtä tekeviä yhteistyökumppaneita.

Omia tekijöitä meillä oli keskimäärin 20 ja alihankkijoita noin kymmenen, eli yhteensä työllistimme noin kolmisenkymmentä alan ammattilaista.

Meillä tekeminen on jaettu kolmeen eri liiketoiminta-alueeseen, joista projektinhallintapalvelut oli suurin ja tuotti liikevaihdosta 80%. Lopusta vastasivat it-asiantuntijat (10%) ja Efecte-asiantuntijat (10%).

Laskutettavia tunteja nakuteltiin n. 29000, joista yli 80% julkiselle puolelle. Niistä suurin osa tuli sote-sektorin IT-projekteista.

Julkisen puolen tekeminen oli edelleen vahvaa ja suurin osa liikevaihdosta tuli sote-sektorin IT-projekteista.

Myös laskutusaste oli hieman aiempia vuosia korkeampi eli kukaan ei istunut penkillä ainakaan liian pitkään ja asiakashinnatkin nousivat muutamalla prosentilla.

Kustannuspuolella palkat nousivat toki myös ja samoin muut yleiset kulut, mutta toiminta saatiin silti pysymään kannattavana.

Kovasta tekemisen vauhdista huolimatta vuoden varrella ehdittiin kokoontua myös virkistäytymisen ja kehittämisen parissa. Virkistyspäiviä vietettiin mm. saunalautalla paljussa toisiimme tutustuen ja samalla rakeita väistellen. Lanseerasimme myös Notkian Pyöreän Pöydän, jossa voimme käsitellä projektimaailman oppeja ja haasteita ja tarjota vertaistukea toisillemme arjen pyörteiden keskellä.

Saimme myös Great Place to Work – sertifioinnin ja iloksemme sijoituimme parhaiden työpaikkojen välisessä kilpailussa kymmenen parhaan joukkoon pienten yritysten sarjassa!

Kiitos jälleen kerran asiakkaillemme luottamuksesta ja kaikille tekijöillemme vahvasta duunista – päivittäin painetaan kymmenissä erilaisissa projekteissa ja tehtävissä asiakkaan etuja vahtien ja parasta lopputulosta tavoitellen.

Mietteitä tulevasta

 

Tämäkin syksy on käynnistynyt vauhdikkaasti, mikä lupailee hyvää jo käynnistyneellekin tilikaudelle. Tavoitteena on edelleen jo aiemmin mainittu ”maltillinen ja kannattava kasvu”, joka numeroina tarkoittaa n. 3,2me liikevaihtoa ja n. 10% tulosta.

Tarkoituksena on pitää tekeminen mukavana, mutta kuitenkin tavoitteellisena ja kaikkien työpäivät järjellisen pituisina.

Kesän kvartaali meni hieman odotuksia paremmin ja meneillään oleva toinen kvartaali tulee olemaan odotusten mukainen. Tekemistä ja tekijöitä pitää vielä kuitenkin hieman löytää lisää, jotta pysytään koko tilikauden tavoitevauhdissa mukana.

Markkinoiden osaltahan tilanne tällä hetkellä on vähän odottava. Etenkin yksityisellä puolella IT-työtä ostetaan vain kriittiseen tarpeeseen ja toisaalta taas julkinen puolikin kamppailee rahojen riittävyyden kanssa. Tosiasiahan kuitenkin on, että IT:tä ja digitalisointia tehdään ja tarvitaan jatkossa aina entistä enemmän ja ainakin me uskomme, että jos hetken aikaa on hiljaisempaa, se tarkoittaa, että kohta tehdään kahta kovempaa!

Toimimme riittävän notkiasti ja pönöttämättä, mutta silti ammattimaisesti ja varmasti.

Lisätietoja

 

Tiina Rättö, toimitusjohtaja, Notkia IT Oy
050 486 7917
tiina.ratto@notkiait.fi

Jarkko Rintaluoma, hallituksen puheenjohtaja, Notkia IT Oy
050 529 2127
jarkko.rintaluoma@notkiait.fi

Vuonna 2010 perustettu Notkia IT Oy on muutosjohtamisen ja it-projektinhallinnan asiantuntijatalo. Työllistämme kolmisenkymmentä it-projektinhallinnan, it-palvelunhallinnan ja Efecte-järjestelmän sekä tietoliikenteen erikoisosaajaa ympäri Suomen. Meillä ei pönötetä, mutta työt hoidetaan varmasti! Haluamme tarjota ihmisille hyvän ja pitkäaikaisen työpaikan ja saavutimmekin vuoden 2023 alussa 7. sijan Great Place to Work -kilpailun pienten yritysten sarjassa.

 

 

 

Tiina Rättö

Tiina Rättö

toimitusjohtaja

Blogista poimittua:

Esittelyssä Juha Siukonen – Järjestelmällisyys ja säännönmukaisuus auttavat pitämään langat käsissä!

Juha on projekteissa tavoitehakuinen ja osaa vaatia sekä projektitiimiltä tuloksia että johdolta tavoitelinjaukset ja pääsääntöisesti hommat ovatkin edenneet aikuisten kesken puhumalla kokonaan ilman piiskaamista. Sen lisäksi, että projektipäällikkö katsoo, että asiat etenevät, on yksi tärkeä rooli Juhan mukaan myös tiimin suojaaminen projektiin kuulumattomilta muutoksilta eli työrauhan turvaaminen.

Projektipäällikkötyön ostaminen palveluna

Yksi tapa saada projektit kunnialla maaliin, on hankkia ulkopuolinen projektipäällikkö johtamaan niitä. Siksi olemme pohtineet puolestasi, mitä hyötyjä voi odottaa saavansa oman yrityksen ulkopuolelta ostetulta projektipäälliköltä.

Työn merkityksellisyys ja vaikuttavuus

Työ voi olla merkityksellistä, vaikka siihen ei suhtautuisi intohimoisesti. Riittää, että työhön sisältyy pieniä merkityksellisiä hetkiä ja suhtautuu siihen positiivisella asenteella. Merkityksellistä työtä ei voi määritellä yksiselitteisesti, koska jokainen kokee sen eri tavalla.

Notkian Kulttuurikirjanen

”Kulttuuri ei synny itsestään vaan sitä tulee johtaa” on joku viisas joskus sanonut ja siitä se ajatus sitten lähti, nimittäin Notkian ihka oman Kulttuurikirjasen kirjoittamiseen.

Halusimme koota kirjaseen ajatuksia siitä mitä asioita meillä arvostetaan, millainen kulttuurimme on ja minkälaiset työntekijät meillä yleensä viihtyvät.

Meidän Notkia IT

  • Projektipäälliköt
  • Tekniset asiantuntijat
  • Suunnittelu ja konsultointi