Takana onnistunut tilikausi

Tiedote 1.9.2022

Toukokuun lopussa pyörähti maaliin Notkia IT:n 12. tilikausi. Meillä tilikausi kulkee keväästä kevääseen. Yksi syy tähän vuosirytmiin on se, että kesälomakauden liiketoiminnallisesti heikot kuukaudet on haluttu sijoittuvan heti tilikauden alkuun. Niiden jälkeen on koko lopputilikausi aikaa kuroa nenää takaisin pinnalle.

Tavoittelimme maltillista ja kannattavaa kasvua, ja siihen tavoitteeseen pääsimmekin. Saavutimme 1,9 miljoonan euron liikevaihdon, eli edelliseen vuoteen verrattuna kasvua oli liki 12 prosenttia. Liikevoittoa teimme noin 8 prosentin verran, mikä on jonkin verran vähemmän edellisvuoteen verrattuna. Toimintamme on silti vakaalla pohjalla.

Edelliseen vuoteen verrattuna kasvua oli liki 12 prosenttia.

Kasvu oli mahdollinen, koska löysimme uusia ihania notkialaisia liittymään mukaan joukkoomme. Palkkasimme tilikauden aikana kuusi uutta projektipäällikköä ja HR-päällikön. Sen lisäksi onnistuimme löytämään uusia alihankkijoita täydentämään tiimiämme. Kokonaisuudessaan meitä oli toukokuun lopussa jo 27.

Ilman mahtavia asiakkaitamme kasvu ei myöskään olisi ollut mahdollinen. Onnistuimme kasvattamaan vanhoja asiakkuuksia ja löytämään uusia. Jo olemassa olevista asiakkaista sote-ala kasvoi vauhdikkaimmin johtuen uusista perustettavista hyvinvointialueista. Saimme olla mukana useamman hyvinvointialueen valmistelevissa toimissa. Puolustusvoimat oli yksi tilikautemme uusista asiakkuuksista.

Jo olemassa olevista asiakkaista sote-ala kasvoi vauhdikkaimmin johtuen uusista perustettavista hyvinvointialueista.

Mitään suurempaa murhetta tai ongelmaa ei matkan varrelle osunut. Työtä riitti ja toisinaan sitä taisi olla vähän liikaakin, mutta niistäkin tilanteista selvittiin keskustelemalla. Meidän tavoitteemme on edelleen auttaa asiakas onnistumaan it-projektissaan.

Yksi vuoden kohokohdista oli vierailu Notkian juurille Isoonkyröön. Siellä vietimme pikkujouluja ja maistelimme Kyrön tislaamon tuotteita. Alkuvuodesta notkialaiset saivat mahdollisuuden mökkeillä Vuokatissa Notkian piikkiin. Keväällä suuntasimme metsään Kanta-Hämeessä ja istutimme noin 700 uutta taimea ilahduttamaan tulevia sukupolvia.

Jatkoimme myös osaamisemme kehittämistä. Projektinhallinnan ja Efecte-osaamisen sertifikaatteja suoritettiin tarvittaessa ja järjestimme myös asiantuntijaviestinnän koulutuksen tukemaan erityisesti asiantuntijoiden LinkedIn-viestintää.

Toimimme riittävän notkiasti ja pönöttämättä, mutta silti ammattimaisesti ja varmasti.

Tiivistäen voisi siis todeta, että tilikausi oli onnistunut! Syksykin on käynnistynyt vauhdikkaasti, mikä lupailee hyvää uudelle tilikaudelle. Tuntuu, että olemme löytäneet meille oikean tavan tehdä asioita. Toimimme riittävän notkiasti ja pönöttämättä, mutta silti ammattimaisesti ja varmasti.

Lisätietoja

Tiina Rättö, toimitusjohtaja, Notkia IT Oy
050 486 7917
tiina.ratto@notkiait.fi

Jarkko Rintaluoma, hallituksen puheenjohtaja, Notkia IT Oy
050 529 2127
jarkko.rintaluoma@notkiait.fi

Vuonna 2010 perustettu Notkia IT Oy on muutosjohtamisen ja it-projektinhallinnan asiantuntijatalo. Työllistämme kolmisenkymmentä it-projektinhallinnan, it-palvelunhallinnan ja Efecte-järjestelmän sekä tietoliikenteen erikoisosaajaa pääosin Tampereen ja Vaasan seuduilla. Meillä ei pönötetä, mutta työt hoidetaan varmasti! Haluamme tarjota ihmisille hyvän ja pitkäaikaisen työpaikan.

 

Tiina Rättö

Tiina Rättö

toimitusjohtaja

Blogista poimittua:

Esittelyssä Juha Siukonen – Järjestelmällisyys ja säännönmukaisuus auttavat pitämään langat käsissä!

Juha on projekteissa tavoitehakuinen ja osaa vaatia sekä projektitiimiltä tuloksia että johdolta tavoitelinjaukset ja pääsääntöisesti hommat ovatkin edenneet aikuisten kesken puhumalla kokonaan ilman piiskaamista. Sen lisäksi, että projektipäällikkö katsoo, että asiat etenevät, on yksi tärkeä rooli Juhan mukaan myös tiimin suojaaminen projektiin kuulumattomilta muutoksilta eli työrauhan turvaaminen.

Projektipäällikkötyön ostaminen palveluna

Yksi tapa saada projektit kunnialla maaliin, on hankkia ulkopuolinen projektipäällikkö johtamaan niitä. Siksi olemme pohtineet puolestasi, mitä hyötyjä voi odottaa saavansa oman yrityksen ulkopuolelta ostetulta projektipäälliköltä.

Työn merkityksellisyys ja vaikuttavuus

Työ voi olla merkityksellistä, vaikka siihen ei suhtautuisi intohimoisesti. Riittää, että työhön sisältyy pieniä merkityksellisiä hetkiä ja suhtautuu siihen positiivisella asenteella. Merkityksellistä työtä ei voi määritellä yksiselitteisesti, koska jokainen kokee sen eri tavalla.

Notkian Kulttuurikirjanen

”Kulttuuri ei synny itsestään vaan sitä tulee johtaa” on joku viisas joskus sanonut ja siitä se ajatus sitten lähti, nimittäin Notkian ihka oman Kulttuurikirjasen kirjoittamiseen.

Halusimme koota kirjaseen ajatuksia siitä mitä asioita meillä arvostetaan, millainen kulttuurimme on ja minkälaiset työntekijät meillä yleensä viihtyvät.

Meidän Notkia IT

  • Projektipäälliköt
  • Tekniset asiantuntijat
  • Suunnittelu ja konsultointi