Työnhakijaa askarruttavat kysymykset

Työpaikan vaihtaminen on iso ja jännittävä asia. Siksi kokosimme työnhakijalle ne kysymykset, joita meiltä usein rekrytoinnin yhteydessä kysytään. Toivottavasti näistä on apua, kun mietit, olisitko sinä seuraava notkialainen!

1. Miten projektit valitaan työntekijöille?

Projektit valikoituvat työntekijöille heidän osaamisensa ja tarjolla olevien projektien pohjalta. Käymme työntekijöiden kanssa keskusteluja vaihtoehdoista, ja lisäksi työntekijä pääsee keskustelemaan asiakkaan kanssa. Tavoitteena on löytää hyvä kandidaatti asiakkaalle ja työntekijälle kiinnostava projekti.

2. Kauanko projektit kestävät?

Projektit kestävät muutamasta kuukaudesta aina muutamaan vuoteen.

3. Missä projekteja fyysistesti tehdään?

Useimmiten työskentelemme etänä, mutta välillä asiakkaat haluavat tavata ihan kasvotustenkin. Työskentelymuodosta käydään keskustelu aina projektin alussa.

4. Pitääkö minun ajella usein Isoonkyröön?

Ei pidä, meillä ei ole siellä toimistoa, vaikka Notkian kotipaikka siellä onkin.

5. Onko Notkialla toimistoa?

On, ja se sijaitsee Tampereen Hervannassa osoitteessa Hermiankatu 6-8, A-talo, 3.krs.

6. Miten yhteisöllisyyttä pidetään yllä Notkialla?

Notkialla pidetään yllä notkialaista henkeä järjestämällä virkistyspäiviä ympäri vuoden erilaisilla teemoilla. Tapaamme myös etäkahvien merkeissä pari kertaa viikossa, projektiaikataulujen niin salliessa. Tutustumme toisiimme Notkialaiset esittäytyvät -tapahtumissa langoilla. Näin jokainen pääsee vuorollaan kertomaan itsestään ja käynnissä olevista projekteistaan. Ja kaiken perustana toimivat päivittäiset Slack-kohtaamiset. Siellä toivotamme hyvää huomenta, kerromme ja kyselemme kuulumisia ja täytämme myös #työkaverini-kanavaan vaihtuviin kysymyksiin vastauksia.

Kerran kuukaudessa olemme pyrkineet järjestämään aamukahvit toimistolla, jotta tapaisimme myös kasvokkain ja tulisimme tutuiksi sitäkin kautta. Keväisin olemme aktivoineet ja kannustaneet toinen toisiamme liikkumaan enemmän Kuntokampanjan parissa, ja kaiken tämän lisäksi testailemme jatkuvasti uusia keinoja ja pidämme listalla niistä ne toimivimmat.

7. Minkälainen työsuhde Notkian ja minun välilleni solmitaan?

Se riippuu täysin sinusta. Meillä voit työskennellä vakituisena työntekijänä, määräaikaisena, osa-aikaisena, freelancerina tai vaikkapa kesätyöntekijänä. Tämä on kaikki sovittavissa samalla, kun sovimme muistakin työsuhteen yksityiskohdista.

8. Haetteko enemmän projektipäällikköä, jolla on teknistä osaamista vai yleisosaajaa?

Sekä että. Asiakkaidemme tarpeet vaihtelevat. Välillä he kaipaavat teknisen puolen ymmärtävää projaria ja toisinaan taas enemmän henkilöä, jolla pysyy langat käsissä ja joka osaa kysyä teknistä apua tarvittaessa asiantuntijoilta.

Annika Hovila

Annika Hovila

HR-päällikkö

Blogista poimittua:

Esittelyssä Marjo Corander

Esittelyssä Notkian vanhempi projektipäällikkö Marjo, joka on rautainen IT-alan ammattilainen usean kymmenen vuoden kokemuksella.

Paluumuuttaja: Paluu tuttuun työpaikkaan

Monet meistä ovat joskus harkinneet uuden työpaikan etsimistä tai kenties jo vaihtaneetkin työpaikkaa. Lue mitä Notkialla ollaan mieltä palaavista työntekijöistä ja miltä paluu tuntuu.

Takana ison kasvun tilikausi

Notkia IT:n 13. tilikausi oli kannattava ja liikevaihtokin kasvoi jopa 50%. Lue tarkemmin tiedotteesta, mitkä olivat kasvun avaimet ja mitä muuta tärkeää tilikauden aikana tapahtui.

Meidän Notkia IT

  • Projektipäälliköt
  • Tekniset asiantuntijat
  • Suunnittelu ja konsultointi
[Sassy_Social_Share type="floating" top="200"]