Reetan työnhakijakokemus – taisin vahingossa hakea töitä

Mikä ihmeen Notkia IT?

Kun valmistuin YAMK-tutkintoon, ajattelin olevani tienhaarassa. Vaikka olin unelmaduunissa, alkoi ruoho aidan toisella puolella näyttämään kovin vihreältä. LinkedIN tarjosi työpaikkojen vakoiluun hyvän alustan, ja iltaisin huomasin yhä enemmän selailevani, mitä uuden koulutukseni myötä voisi olla tarjolla.

En kuitenkaan ollut tehnyt mitään tietoista päätöstä, että hakisin töitä muualta. Linkkarissa sitten silmiini osui joku Notkia IT. Googletin firman ja ilahduin heidän arvoistaan ja perhemyönteisyydestään, joten tykkäsin heidän sivuistaan ja aloin seuraamaan, mikä tämä Notkia oikein on.

Saattaisin sopia porukkaan

Pian uutisvirtaan osui Notkia IT:n postaus ”Testaa sopisitko Notkialaiseksi”. Kuka nyt ei tykkäisi tehdä testejä? Minä ainakin tykkään, ja olenkin testannut persoonallisuuteni väriä useaankin kertaan ja klikkaillut vastauksia testiin ”Mikä Muumihahmo olet?” Joten tietenkin naputin vastaukset ja laitoin vaaditut yhteystietoni ja linkin Linkkarin profiiliini.

Vastaukseksi sain tiedon, että saattaisin sopia porukkaan ja he ottavat minuun pian yhteyttä. Rehellisesti sanottuna ajattelin silloin, että heh-heh, niin varmaan ottavat. Enpä silloin vielä tiennyt, että Notkia toimii myös käytännössä arvojensa mukaan eli tehdään se, mikä luvataan.

Haastattelu oli mukava juttutuokio

Parin päivän kuluttua minulle soitettiin ja ehdotettiin haastattelua. Olin häkeltynyt, mutta tietenkin sangen iloinen. Kerroin miehelleni, että taisin vahingossa hakea töitä ja nyt on haastattelukin sovittuna. Haastattelu toteutettiin etänä ja se oli rennon letkeä, mukava juttutuokio.

Sain kehuttua itseäni ja käsitykseni Notkiasta hyvänä työnantajana sai vahvistusta. Jo haastattelun aikana sain tiedon, että olen heidän silmissään kiinnostava ja he tulevat tekemään minulle alustavan työtarjouksen viikon loppuun mennessä. Haastattelun jälkeen olin pilvissä, mutta edelleen hiukan skeptinen.

Toisenlaisiakin työnhakukokemuksia löytyy

Monesti töitä hakiessa kaikki on mennyt ihan mallikkaasti, mutta aina ei ihan nappiin. Muistan esimerkiksi kerran, että käytin paljon aikaa hyvän hakemuksen kirjoittamiseen, CV:n päivittämiseen sekä näiden tietojen naputteluun uuvuttavaan rekryohjelmaan. Ajattelen, että nuo ohjelmat taitavat olla keino karsia kaikki ei vakavissaan olevat hakijat pois, niin työläitä ne ovat täyttää.

No sain paluuviestinä hakemuksen lähettämisen jälkeen, että hakemus on tullut perille. Tämän jälkeen ei sitten kuulunutkaan mitään, ei siis todellakaan mitään, vain syvää hiljaisuutta. Lopulta noin neljä kuukautta hakemuksen jättämisen jälkeen tuli kyseisen firman HR:stä kysely heidän rekryprosessiin osallistumisesta ja sen onnistumisesta. Ihan nauratti, arvaatte palautteeni.

Haastattelun jälkeen sain työtarjouksen

Notkialla kaikki meni kuitenkin paremmin, kuin hyvin. Sain alustavan tarjouksen jo pari päivää haastattelun jälkeen ja se oli sen mukainen, mitä oli sovittu. Ilmoitin, että olisin valmis vaihtamaan työpaikkaa vasta vuoden vaiheen jälkeen, jotta edellinen työnantajani ei jää pulaan. Myös tämä oli Notkialle ok ja he ymmärsivät toiveeni hyvin.

Siitä lähtikin sitten henkinen valmistautuminen uuteen. Notkia tuki minua matkalla jo todella hyvin. Minuun pitivät yhteyttä toimitusjohtaja, myyntipäällikkö ja HR-päällikkö. Käytiin keskusteluja siitä millaisia projekteja olisi tarjolla ja miten asiat etenevät. Lähempänä vuodenvaihdetta sain viestin valita mieleiseni työvälineet ja puhelin, tietokone, yms. tulivat kotiin jo ennen joulua.

Vahingolla oli positiiviset seuraukset

Minulle muutos on aina mahdollisuus. Olen nyt työskennellyt viikon Notkialla, ja fiilis on hyvä. Vaikka edellisessä työssäni oli omat hyvä puolensa ja jään kaipaamaan mm. monia työkavereita, on päätökseni ollut oikea.

On ollut ilo huomata kuinka hyvin sovin matalan hierarkian organisaatioon, missä niin osakkaat, kuin toimitusjohtaja tekevät edelleen myös ns. oikeita töitä eli myös heillä on omat projektinsa. Aamuisin toivotetaan kaikille huomenet Slackissa ja kerrotaan kuulumisia. Perehdytystä on ollut päivittäin ja olen saanut ensimmäistä kertaa elämässäni myös oman mentorin. Hain töitä vahingossa, mutta joskus vahingolla voi olla hyvin positiiviset seuraukset.

Reetta Mathier, vanhempi projektipäällikkö, Notkia IT, Pikku Myy

 

Jos mietit uutta uraa, testaa sinäkin sopisitko notkialaiseksi ja hae it-projektipäälliköksi. Ura-sivuiltamme löydät lisää tietoa ja uratarinoita.

Reetta Mathier

Reetta Mathier

vanhempi projektipäällikkö

Blogista poimittua:

Ulkoiset projektipäälliköt: Myytit ja Totuudet

Usein ulkoisten projektipäälliköiden käyttämisestä yrityksen resursseina on erilaisia ennakkokäsityksiä, ehkä pelkojakin. Tässä artikkelissa tarkastelemme seitsemää yleistä väärinkäsitystä ja paljastamme, miten ulkoiset projektipäälliköt voivat tuoda lisäarvoa organisaatiollenne!

Esittelyssä Anne Talvitie

Projektipäällikkö Anne esittäytyy! Olen tehnyt jo useita vuosikymmeniä töitä projektinhallinnan parissa; liiketoiminta-alueet, projektien laajuudet ja tyypit ovat vuosien aikana toki paljon vaihdelleet, mutta pääasiassa projektini ovat olleet järjestelmien käyttöönottoprojekteja monitoimittajaympäristöissä.

Esittelyssä Marjo Corander

Esittelyssä Notkian vanhempi projektipäällikkö Marjo, joka on rautainen IT-alan ammattilainen usean kymmenen vuoden kokemuksella.

Meidän Notkia IT

  • Projektipäälliköt
  • Tekniset asiantuntijat
  • Suunnittelu ja konsultointi