Notkia IT kipusi Great Place To Work -kilpailun ykköseksi – kokonaisvaltainen hyvinvointi  menestystekijänä

Tiedote 20.3.2024

 

Notkia IT saavutti vuoden 2024 Suomen Parhaat Työpaikat™ -listauksessa 1. sijan pienten yritysten sarjassa. 100 prosenttia työntekijöistä kehuu firman olevan todella hyvä työpaikka. Virtuaalinen yhteisöllisyys ja tasa-arvoinen ilmapiiri saavat työntekijöiltä kiitosta.

Voitto tuoreessa Great Place To Work -kilpailussa oli Notkia IT:lle iloinen yllätys. Yritys onnistui kirimään viime vuoden tulostaan, jolloin se ylsi 7. sijalle. Konkreettisiin kehityskohteisiin kiinnitettiin heti huomiota, mikä näkyy nyt entistä parempana työtyytyväisyytenä.

Notkia IT:n toimitusjohtaja Tiina Rättö uskoo, että yrittäjämäisiä ja oma-aloitteisia työntekijöitä miellyttää edelleen itsenäinen työnkuva, joustamisen mahdollisuudet sekä vapaus valita, missä, milloin ja miten töitään tekee.

”Meillä ei ole tarkkoja työaikoja, vaan taukoja voi pitää vaikka keskellä päivää menemällä kuntosalille. Töitä saa tehdä paikkariippumattomasti. Työntekijöiden on myös mahdollista sopia esimerkiksi 80-prosenttisesta työajasta tai rytmittää opiskelut ja työt sujuvasti yhteen.”

Notkia IT:llä ei puhuta pelkästä työhyvinvoinnista vaan kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Työntekijöitä arvostetaan alansa asiantuntijoina mutta myös inhimillisinä yksilöinä. Rento, mukava ja kokeilemiseen kannustava yrityskulttuuri on koko henkilöstön ansiota, Rättö painottaa.

”Kollegat ja esihenkilö ovat helposti lähestyttäviä. Pyytäessä saa aina apua. Kehitysehdotukset toteutetaan lähes poikkeuksetta. Ajatellaan työntekijöiden parasta eikä tuijoteta pelkkää tulosta”, yksi yrityksen työntekijöistä toteaa Great Place To Work -kyselyssä.

Matala hierarkia ja tasa-arvoisuus luovat avoimuuden ilmapiiriä

Great Place To Work -arvioinnin mukaan 100 prosenttia Notkia IT:n työntekijöistä sanoo yrityksen olevan kokonaisuudessaan todella hyvä työpaikka. Tyypillisessä suomalaisessa yrityksessä vastaava luku on 38 prosenttia.

”Pysäyttävä luku kertoo, miten paljon työntekijämme luottavat firmaan. Myös työntekijöihimme luotetaan täysin. Haluamme olla tämän lukeman arvoinen jatkossakin”, Rättö toteaa.

Täysiä pisteitä yritys sai muun muassa tasa-arvoisesta kohtelusta sukupuolesta ja iästä riippumatta. Yritys on kaikkien mielestä turvallinen työpaikka. Tiimi, yhteistyö, yhteisöllisyys ja tuttavallisuus olivat 100 prosentin tasolla etätyökulttuurista huolimatta.

Henkilöstö kokee, että yrityksen johtoa on helppo lähestyä ja heille on helppo puhua. Lisäksi johto ymmärtää, että työssä voi tapahtua inhimillisiä virheitä. Rättö korostaa, että yrityksen hierarkia on mahdollisimman matala ja johto on omistajia myöten läsnä firman jokapäiväisessä toiminnassa.

”Viestimme esimerkiksi yrityksen talousasioista avoimesti kaikille. Intrassa on nähtävillä edellisen kuun laskutetut tunnit, liikevaihto ja tulos. Raha-asiat kiinnostavat työntekijöitä. Samalla he ymmärtävät, mihin oma työ liittyy ja miten se vaikuttaa organisaation menestykseen.”

Virtuaalinen yhteisöllisyys etätyöorganisaation kulmakivenä

Notkia IT on ollut yrityksen perustamisesta lähtien etätyöorganisaatio, jolle joustava työnteko on itsestäänselvyys. Virtuaalisesta yhteisöllisyydestä pidetään edelleen aktiivisesti kiinni. Apuna toimii Slack-keskustelualusta, jossa jaetaan kuulumisia, kysellään neuvoa ja tiedotetaan asioista.

”Olemme tehneet työntekijöiden kanssa yhteiset pelisäännöt keskustelukanavaa varten. Alusta toimii ihan samalla tavalla kuin oikea toimisto, jossa tapaisimme kasvokkain. Kaikki lähtee perusasioista, kuten tervehtimisestä ja työkaverin huomioimisesta.”

Notkia IT:llä on 20 omaa työntekijää, jotka työskentelevät ympäri Suomen yli kymmenellä eri paikkakunnalla. Varsinainen toimisto sijaitsee Tampereella. Yrityksen omaa tiimiä täydentää kahdeksan hengen alihankkijaverkosto, joka voi osallistua yrityksen sisäiseen toimintaan.

”Järjestämme esimerkiksi etäkahvipalavereja, työntekijöiden ja projektien esittelykierroksia, yhteisiä infotilaisuuksia, koulutuksia ja virkistyspäiviä. Jokainen saa kuitenkin vapauden valita, miten paljon haluaa olla mukana. Ihmisten tarpeet ja toiveet ovat kaiken keskiössä.”

Great Place To Work -sertifikaatti on Notkia IT:lle eduksi työnantajamielikuvan kehittämisessä. Rättö tiedostaa, että it-alalla vallitsevat nyt työntekijöiden markkinat. Siksi yrityksen täytyy uudistua jatkuvasti, jotta se voi olla tulevaisuudessakin houkutteleva työpaikka.

”On ihanaa, että olemme saaneet rekrytoitua näin hyvää henkilöstöä. Olen ylpeä Notkia IT:n työntekijöistä, jotka tekevät hienoa työtä virtuaalisen yhteisöllisyyden eteen.”

Lue lisää Suomen Parhaat Työpaikat™ 2024 -listauksesta.

Lisätiedot ja yhteydenotot:

Tiina Rättö
toimitusjohtaja, osakas

tiina.ratto@notkiait.fi
+358 50 486 7917

Kirjoittaja:
Nelli Leppänen
Mandariinimedia

Tiina Rättö

Tiina Rättö

toimitusjohtaja

Blogista poimittua:

Työn merkityksellisyys ja vaikuttavuus

Työ voi olla merkityksellistä, vaikka siihen ei suhtautuisi intohimoisesti. Riittää, että työhön sisältyy pieniä merkityksellisiä hetkiä ja suhtautuu siihen positiivisella asenteella. Merkityksellistä työtä ei voi määritellä yksiselitteisesti, koska jokainen kokee sen eri tavalla.

Notkian Kulttuurikirjanen

”Kulttuuri ei synny itsestään vaan sitä tulee johtaa” on joku viisas joskus sanonut ja siitä se ajatus sitten lähti, nimittäin Notkian ihka oman Kulttuurikirjasen kirjoittamiseen.

Halusimme koota kirjaseen ajatuksia siitä mitä asioita meillä arvostetaan, millainen kulttuurimme on ja minkälaiset työntekijät meillä yleensä viihtyvät.

Hiihtolomaviikko etätyömökillä

Kiitos Notkia IT! Tämä ajatus tuli mieleen ensimmäisenä iltana Vuokattiin saapumisen jälkeen, kun tavarat oli purettu autosta ja lihakset, sekä mieli rentoutettu saunassa. Edessä mukava viikko etätyömökillä, tällä kertaa kokonaan lomaillen.

Esittelyssä tehopakkaus Tuija Soukkio

Tuija on todellinen ratkaisukeskeinen projektipäällikkö, joka yhdistää tehokkuuden, jämäkkyyden ja selkeän kommunikaation. Tuija on vakuuttunut siitä, että parhaat tulokset saavutetaan yhdessä tekemällä, ja hän pyrkii levittämään tätä yhteistyön henkeä myös muihin projekteissa mukana oleviin. 

Me johdamme it-projektisi maaliin