Kirsimarja Riikonen

Olen varsin tuore notkialainen. Tulin tiimiin syyskuussa 2023.

IT-alalla olen toiminut jo vuodesta kivi ja kuokka, joten kokemusta on monelta liiketoiminta-alueelta ja monenlaisista pesteistä. Viime vuodet olen vetänyt julkishallinnossa infraprojekteja ja hankkeita. Sitä ennen toimin lähinnä järjestelmärakentamisen projekteissa aloittaen aikanaan IT-urani ohjelmien koodaamisesta vakuutusalalla.

Olen toiminut sekä yritysten omissa IT-organisaatioissa että globaaleissa IT-taloissa. Nokiallakin tuli vietettyä kymmenisen vuotta puhelinverkkoprojektien parissa.

Olen projektinhallinnan ammattilainen, joka saa tiiminsä toimimaan ja saavuttamaan niille asetetut tavoitteet. Monipuolisen projektinhallinnan kokemuksella hyppään mielelläni epämukavuusalueelta uusiin pilottihankkeisiin, joista on viime vuosina kertynyt vahva osaaminen. Olen aikaansaava ja tehokas, unohtamatta inhimillistä ja huumorilla höystettyä otetta asioihin. Hyödynnän tiimini osaamista ja poimin olennaiset tekijät, joilla saadaan projektien etapit saavutettua.

Riskienhallinta, suunnitelmallisuus ja rohkeus viedä haasteellisia asioita tehokkaasti ratkaisuehdotuksineen johdolle päätettäväksi kuuluu vahvuuksiini. On ollut mielenkiintoista toimia vuoroin toimittajan hattu päässä ja vuoroin asiakkaan hattu päässä. Olen mm. toiminut pankkisektorilla laajojen kokonaisuuksien portfoliovastuullisena. Toisaalta pidän myös siitä, että voin välillä itse tehdä konkreettista asiantuntijatyötä ja vaikuttaa suoraan työn edistymiseen.

Pitkän IT-uran vastapainona olen harrastanut tanssillista liikuntaa, joka vie ajatukset totaalisesti työstä muualle ja edistää fyysistä hyvinvointia. Minulla on myös kolme lasta, joiden luotsaaminen aikuisuuteen on ollut opettavaista. On hauska huomata, että privaattiprojektissakin tuli tehtyä oikeita ratkaisuja, koska lapsista on kuoriutunut fiksuja ja muut huomioon ottavia nuoria aikuisia.

 

 

 

 

 

Kirsimarja Riikonen

Kirsimarja Riikonen

vanhempi projektipäällikkö

Meidän Notkia IT

  • Projektipäälliköt
  • Tekniset asiantuntijat
  • Suunnittelu ja konsultointi