Juha Siukonen

Alun perin lähdin IT-maailmaan softakehittäjänä opintojen edetessä Tampereen teknillisessä korkeakoulussa. Polut olivat 2000-luvun alun huumassa mielenkiintoisia ja vivahteikkaita, ensin ohjelmistoarkkitehdin polkua pitkin konsernitason IT-positioihin ja sittemmin sivusuuntaan hanke- ja palvelupäälliköksi ja ongelmanratkaisukonsultiksi. Polku vei myös työkomennukselle Aasiaan useaksi vuodeksi. Luotsasin kasvavaa konsulttifirmaa viitisen vuotta, jonka jälkeen päätin siirtyä lähemmäs suorittavaa porrasta.

Työkokemusta minulle on karttunut teknologiateollisuudesta, pankki- ja vakuutussektorilta, terveydenhuollon ratkaisuista sekä julkisen sektorin alueelta. Hankkeet ovat milloin muutaman henkilön pikkuprojekteja tai monikansallisia monitoimittajahankkeita, jossa henkilömäärä lasketaan sadoissa.

En ole pelkästään ohjausryhmäjyrä, vaan haluan tehdä työtä yhdessä asiakkaan, toteuttavan tiimin sekä loppukäyttän ajatukset ymmärtäen. Monipuolinen urapolku on antanut minulle hyvät valmiudet toimia tulkkina liiketoiminnan ja teknisen henkilöstön välissä.

Minulle koko toimitusorganisaation hyvinvointi on tärkeä asia. QA-mittareilla ja talousluvuilla on toki omat paikkansa, mutta ihmisnäkökulmaa ei pidä unohtaa. Arvioon hankkeen onnistumisesta vaikuttaa myös toteutustiimin työtyytyväisyys ja viimeisen leiman lyö loppukäyttäjä. Tämä ajatusmalli on sopinut erinomaisesti myös ketterien menetelmien toteutusmalleihin.

Matkailu on jo ehtinyt avartaa näköpiiriäni. Vapaa-aikaa vietän nykyään luonnossa, polkupyörän selässä, ampumaradalla, laitesukelluksen parissa ja välillä kirjojen ääressä. Myös vapaaehtoistyö on minulle tärkeä asia.

 

 

 

Juha Siukonen

Juha Siukonen

vanhempi projektipäällikkö

Meidän Notkia IT

  • Projektipäälliköt
  • Tekniset asiantuntijat
  • Suunnittelu ja konsultointi