Case: Istekki Oy 

Istekki Oy luottaa Notkian projektinhallintaosaamiseen

Istekki on vuonna 2009 perustettu valtakunnallinen SOTE-organisaatioiden ja kuntien palveluintegraattori. Heidän noin 600 informaatio- sekä terveyden ja hyvinvoinnin teknologiaosaajaa tarjoavat asiakasomistajilleen julkishallinnon ja terveydenhuollon teknologiaratkaisuja.

– Meidän projektitoimistossamme työskentelee noin kaksikymmentä projektinhallinnan ammattilaista, Istekki Pirkanmaan projektitoimiston ryhmäpäällikkö Annika Mäenpää kertoo.

Please accept statistics, marketing cookies to watch this video.

Vaikka Istekillä on omaa asiantuntemusta runsaasti, Pirkanmaan projektitoimiston tueksi on haluttu ulkoinen kumppani auttamaan akuuteissa asiakastarpeissa ja tarjoamaan projektipäälliköitä tarvittaessa.

– Omat asiantuntijamme ovat usein hyvin työllistettyjä, mutta haluamme silti vastata asiakkaidemme tarpeisiin nopeasti ja varmasti. Notkia IT:n projektipäällikköpooli on ollut tähän asiaan onnistunut ratkaisu. Voin ostaa henkilöresurssin yksittäiseen toimeksiantoon, eikä tarvitse miettiä rekrytointiin liittyvää hitautta ja riskiä. Projektipäällikkö on käytössämme juuri sen aikaa, kun projekti kestää, Mäenpää täsmentää.

 

Ulkoisesta projektipäälliköstä luottokumppaniksi

Pari vuotta jatkuneen yhteistyön aikana Notkian osaajat ovat tulleet Mäenpäälle tutuksi. Notkian projektipäälliköt ovat johtaneet useita erilaisia Istekin asiakasprojekteja, joissa on kehitetty terveydenhoitoalan ratkaisuja ja palveluita. Tutuista projektipäälliköistä on kehittynyt luottopelaajia.

– Tottakai tavoitteenamme on rakentaa luottamusta ja kehittää yhteistyötä syvää kumppanuutta kohden. Paras fiilis on, kun molemmat osapuolet kokevat hyötyvänsä ratkaisusta ja ollaan ns. win-win-tilanteessa, kertoo myös Notkian toimitusjohtaja Tiina Rättö.

Yhteistyön myötä toimintatavat ja organisaatio tulevat tutuksi. Usein sama projektipäällikkö halutaan mukaan projekteihin jatkossakin. Valmiiksi tutussa ympäristössä uuteen hankkeeseen tarttuminen onnistuu varsin helposti. Toki projektipäälliköt ja projektit ovat keskenään erilaisia. Vaaditaan myös pelisilmää, että saadaan oikea projektipäällikkö ja projekti kohtaamaan, mutta tutun kumppanin kanssa tällainenkin keskustelu luonnistuu mukavasti.

– Olemme tehneet yhteistyötä jo sen verran pitkään, että Notkia tietää millaista osaamista tarvitsen. Notkian projektipäälliköiden avulla olen saanut myös Istekin asiakastyytyväisyyttä projekteissa nostettua. Todellakin voin suositella Notkiaa kumppaniksi! Yhteistyö on mutkatonta. Nimensä mukaisesti Notkia on joustavat toimintamallit omaava korkean tason asiantuntijoita toimittava luottokumppani, Mäenpää päättää.

Pysy kuulolla ja tilaa uutiskirje

Kerromme mielellämme
lisää projektista.
Otahan yhteyttä
Tiina Rättö

Tiina Rättö

toimitusjohtaja

Kiinnostuitko?

Meiltä räätälöityjä
IT-asiantuntijapalveluita