Projektiviestintä kiinnosti seminaariyleisöä projektipäivillä

Notkialaiset seminaarissa: Projektipäivät 2019

Kello soitti jo ennen aamuviittä ja maisema oli tumman harmaa. Lämpötila oli nollan tuntumassa. Lokakuun loppu näytti ihan lokakuun lopulta. Kelistä huolimatta käynnistimme Päivin kanssa matkan Tampereelta kohti Helsingin Messukeskusta, jossa oli käynnistymässä Projektiyhdistyksen järjestämä seminaari Projektipäivät 2019.

Seminaari on vuosittain toistuva kaksipäiväinen tapahtuma, joka kerää projektipäälliköitä ja projektitoimiston vetäjiä osallistumaan ympäri Suomen. Eikä ihme, koska agendalla on toinen toistaan kiinnostavampia puheenvuoroja lukuisissa seminaarihuoneissa. Tällä kertaa pystyi kuulemaan esityksiä esimerkiksi ketteristä projekteista, riskienhallinnasta, itsensä johtamisesta, tunneälystä ja projektitiimin yhteistyöstä. Minä osallistuin seminaariin ensimmäistä kertaa ja oli jopa tuskallisen vaikea päättää, mitä esityksiä halusin kuulla. Sisältö oli monipuolista ja houkuttelevaa.

Emme kuitenkaan olleet seminaarissa vain kuuntelemassa muiden esityksiä, vaan Päivillä oli kunnia päästä myös itsekin lavalle. Hänen esityksensä aiheena oli projektiviestintä, ja hän kertoi PSHP:n puhepalveluiden siirtoprojektin etenemisestä viestinnän näkökulmasta. Projektin piirissä oli paljon sidosryhmiä ja koska kirkkaana tavoitteena oli olla häiritsemättä terveydenhuollon operatiivista toimintaa, niin viestintä nousi projektissa ykkösasiaksi.

Sali oli tupaten täynnä kuulijoita. Itse istuin melko edessä ja seurasin esitystä sekä kuulostelin yleisöä. Selvästi kaikki konkreettiset tiedot kiinnostivat yleisöä paljon. Esimerkiksi projektin viestintäsuunnitelman sisällysluettelon näyttäminen sai yleisön ottamaan kuvia muistoksi. Toinen kuvaamiseen houkutellut esityskalvo oli yhteenveto kaikista sisäisen viestinnän kanavista, joita projektissa oli käytössä runsaasti. Esityksen jälkeen Päivi sai vastata vielä kysymyksiin ja totta kai lopuksi hän sai kunnon aplodit. Oli helppo olla ylpeä kollegasta.

Jos sinua kiinnostaa saada lisätietoja, niin kurkkaapa aiheeseen liittyvä artikkeli Projektitoiminta-lehdestä 1/2020, tai ole Päiviin yhteydessä. Hän kertoo mielellään lisää projektin kulusta.

Tapahtuma oli mielestäni onnistunut ja tunnelmaltaan yhteisöllinen. Esitystaukojen lomassa ehti hyvin tankkaamaan ja myös verkostoitumaan. Miten erilaisia projektit voivat ollakaan eri toimialoilla ja ympäristöissä, ja miten monipuolista osaamista niiden luotsaamiseen tarvitaankaan. Paluumatka sujui mukavasti rupatellen ja rutistuneita suklaakarkkeja taskusta kaivellen. Tampereelle takaisin tulivat tyytyväiset notkialaiset, joilla oli seminaarin annista pitkäksi aikaa sulateltavaa.

 

Kaipaatko lisää lukemista? Ajatuksiamme Projektipäivät 2020 tapahtumasta voi lukea täältä.

Ketterän projektin toimintatavat edistävät kaikenlaisia projekteja 

IT-projektinhallintapalvelustamme voit lukea lisää täältä.

Johanna Kivimäki

Johanna Kivimäki

myynti ja markkinointi

Blogista poimittua:

Kymmenen syytä, miksi haluan olla projektipäällikkö

Mikä projektipäällikön työssä viehättää? Aloitin kesäkuun alussa Syväjohtamisen valmennuksen kehittyäkseni paremmaksi projektipäälliköksi. Valmennuksen myötä aloin pohtimaan, miten ja miksi olen päätynyt projektipäällikön tehtäviin.

Me ollaan niitä
ammattilaisia.

Meidän Notkia IT

  • Projektipäälliköt
  • Tekniset asiantuntijat
  • Suunnittelu ja konsultointi